VII. Niloufar Hastánc Gála – 2020.09.19. Bácsalmás

A VII.Niloufar Hastánc Gála 2020.09.19-én került megrendezésre a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület szervezésében. A két felvonásos táncestet 16:00-kor nyitották meg  a Bácsalmási Művelődési Központban ahol a résztvevők és a jelen lévő nézők 1 perces néma csenddel róták le tiszteletüket és részvétüket a nemrégiben tragikus autóbalesetben elhunyt központ vezető asszonya és lánya emlékére.

Rendezvényünkön Szalai-Sághy Mónika csoportjai – a Dahab Fusion és Niloufar Tündérei – mellett vendégelőadók is szerepeltek, mégpedig a nagykőrösi Friesz Petra, a Pécsi Rózsa Keleti Kultúra és Tánc Egyesület, valamint az ágasegyházi Saidah Hastánccsoport közreműködésével.

A két órás előadás alatt a nézők számos táncstílussal ismerkedhettek, mint például raks sharki, beledi, saidi, shaabi, iraki-khaligi, dobszóló, debke, mahraganat, núbiai, török tradícionális tánc, fátyolfantázia és fúziók formájában.

A fellépők életkora 8 és 48 év között volt. A rendezvény végén a finálé következett, ahol az összes fellépő a színpadra lépett, és mindenki egy emlékapot kapott Szalai-Sághy Mónika Niloufar  hastánc, orientálistánc-oktató és előadótól.

Szólj hozzá!