CQB-zártkörű edzés 2020.05.10.-Csávoly

A Szent László Határrendész Közhasznú Egyesületen belül működő, Johnfishtoday airsoft szakosztály 2020.05.10-én zártkörű edzést tartott az előre regisztrált résztvevők számára. A résztvevőknek kötelező volt a jelenlegi járványügyi szabályok betartása és betartatása .
A szakosztály már többször megmérette magát különböző rendezvényeken. A jó csapat szellem és játékkedv késztette őket arra, hogy a saját pályájukon is játékot rendezzenek. Így került sor CQB (épület harc-zászlórablás-területfoglalás-adj király katonát)-airsoft Csávoly elnevezésű airsoft játékra.
Hosszú idő után a játékosok izgalommal és kíváncsian várták a napot, hogyan sikerül és hányan vesznek részt rajta.
Reggel 8 órakor tereprendezéssel,fertőtlenítő szerek kihelyezésével majd a pályaépítésével kezdtek a fiúk, közben sorra érkeztek az edzésre jelentkezők. 9 órakor a szakosztály vezetője ismertette a szabályokat, majd megkezdődött a edzés.
Igaz, épületjátéknak hirdették, de annyira beleélték magukat a játékosok a csatába, hogy birtokba vették az egész területet. Ezen az edzésnapon bevetették a füstgépet amit a terület akadályozása céljából használnak,ezzel nehezebbé téve a látási viszonyaikat az ellenség megtalálására.
A 18 éven aluliak, csak szülői nyilatkozat ellenében vehetnek részt a játékon, de ezt a szabályt is betartva, 17-50 év között csatáztak . Többen kisebb-nagyobb szünetekkel indultak a „csatamezőre” a „katonák”.
16 órai kapuzáráskor jó hangulatban, elégedetten, s a következő edzésre várva távoztak az airsoft játék szerelmesei
játékmód :
– Zászló rablás
– Terület foglalás
Rakéta hatástalanítás: A pályán elhelyezett 5 rakéta bázist a támadó katonai alakulatnak egyesével el kell foglalni és hatástalanítani. A hatástalanítás 10 perc (eközben visszafoglalható). A bázisokat csak megadott sorrendben lehet támadni. a támadó csapat visszaállója mindig fix, a védő csapat visszaállója a következő rakéta bázis.

Szólj hozzá!