5. Halasi Civil Konferencia 2019.01.18. Kiskunhalas-Csipke Hotel

Ötödik alkalommal szervezett konferenciát a Kiskunhalason működő civil szervezetek képviselőinek a Halasi Média és Kultúra Kft. A rendezvényen most is csupa olyan téma szerepelt, amelyek sokakat érintenek.
A város nevében Laskovicsné Terzics Edit önkormányzati képviselő köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, nagy szükség van a civil szervezetek működésére és arra, hogy egy ilyen rendezvény keretében az érintettek le tudjanak ülni beszélgetni.
– Örülök annak, hogy erre a találkozóra minden évben jönnek a halasiakon kívül, a környező településekről is érdeklődők. Nagyon fontos a város számára, hogy minél több jól működő, a helyi emberek problémáit felkaroló, összefogással működő civil szervezet működjön Halason. Ehhez igyekszünk az önkormányzattal megfelelő anyagi támogatást is biztosítani – hangzott el a megnyitón.

Nagy-Apáti Ivett, a szervező Halasi Média és Kultúra Kft. ügyvezetője pozitívan értékelte a civilekkel folytatott együttműködést.

– Egész évben tartjuk a kapcsolatot a civilekkel, nagyon sok olyan rendezvényt szervezünk közösen, ami nem is működhetne az ő segítségük nélkül. Ilyenkor, a konferencia keretén belül mi tudunk nekik segíteni, szakmai segítséget nyújtunk, hiszen olyan előadókat hívunk meg minden évben, akik sok aktuális, friss információval érkeznek hozzájuk.

A résztvevők közül többen is voltak, akik eddig valamennyi fórumon megjelentek. Teszik ezt azért, mert itt első kézből értesülhetnek az aktualitásokról.

– Minden évben itt vagyunk, és hálásak vagyunk a szervezőknek, hogy helyben részt tudunk venni egy ilyen komplex tudást átadó konferencián. Számomra mindig a pályázati lehetőségek témaköre a legvonzóbb, de örömmel hallgatom meg a többi előadó prezentációját is – árulta el Tallérné Nyitrai Ilona, a Mozgáskorlátozottak Halasi Egyesületének elnöke.

A fórum kiemelt előadói voltak:

  • Suller Krisztina -adótanácsadó (Szám-Magic Kft )
  • Fekete Beatrix és Gyarmati Andrea- módszertani referens (NMI Bács-Kiskun megyei igazgatósága)
  • Binszki Alexa -Nemzeti Együttműködési Alap Közösségi Kollégiumának Tagja , Bács-Kiskun megyei  Civil Információs Centrum munkatársa

Szólj hozzá!