IV. Civilek a Felső-Bácskáért Fesztivál 2020.09.04-06-Bácsszőlős

 

A IV. Civilek a Felső-Bácskáért Fesztivál keretein belül megrendezett programok célcsoportja:

 • Felső-Bácska Vidékfejlesztési Egyesület illetőségű Bácsszőlős területén élő lakosok több generációja volt.

 

 • Immáron 4. alkalommal került megrendezésre eme program, de az idei évben először terveztük 3 naposra.

Első nap hagyományőrző, második nap kulturális, és a záró napon sport programokat szerveztünk a helyi lakosság számára, ezáltal biztosítva egy kora őszi tartalmas programsorozatot a célcsoportnak.

Sajnos programjainkon a „Covid19” miatt a vártnál kevesebben vettek részt illetve a 60 év feletti korosztályt igyekeztünk a lehetőségekhez mérten elkülöníteni a fiatalabb korosztálytól.

Többen az adatvédelemre hivatkozva nem írták alá a jelenléti ívet és nem kívántak a fotókon sem szerepelni.

A vasárnapi (2020.09.06.) sportnap kispályás focimeccsét is másik helyszínen tartottuk meg, mert a pálya feltérképezése során azt a szervezők balesetveszélyesnek titulálták ezáltal két külön helyszínen voltak az adott nap programjai levezényelve.

Online képzés a NEA2021 pályázatokról és a III. Civil Véradásról szóló tájékoztató

Tisztelt Civil Szervezet!

Bizonyára már értesültek róla, várhatóan 2020. október 12-én jelenik meg a NEA2021-es pályázatainak kiírása, s ettől az időponttól lehet benyújtani a támogatási kérelemket. A NEA pályázatainak lebonyolításával összefüggő feladatok ellátásában a civil szervezetek által már jól ismert Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vesz részt. A pályázatok benyújtására azonban a már megszokott EPER-felület helyett a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer – NIR-rendszer – szolgál majd, melybe minden pályázó civil szervezetnek újonnan regisztrálnia kell. A civil szervezeteknek nyújtandó, pályázással kapcsolatos későbbi segítségnyújtás megkönnyítése és megalapozása érdekében a civil szervezetek képviselőinek részére online interaktív képzésre kerül sor.

A képzés tematikája:

 1. NIR-regisztráció
 2. Pályázat benyújtása

A zökkenőmentes  online kapcsolatlétesítés érdekében a képzésen résztvevők gmail-es (!) e-mail címét szíveskedjenek Civil Központunk részére (civilbacs@gmail.com) megküldeni a jelentkezési határidőig! Fontos, hogy a résztvevő civil szervezet neve és a résztvevő magánszemély neve is elküldésre kerüljön az e-mail cím mellett.

 

A képzés időpontok:

 1. szeptember 30. 15:00 (jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30. 09:00)
 2. október 1. 10:00 (jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30. 16:00)
 3. október 2. 08:00 (jelentkezési határidő: 2020. október 1. 12:00)
 4. október 5. 11:00 (jelentkezési határidő: 2020. október 4. 23:59)
 5. október 6. 13:00 (jelentkezési határidő: 2020. október 5. 09:00)
 6. október 7. 17:00 (jelentkezési határidő: 2020. október 7. 08:30)
 7. október 8. 18:00 (jelentkezési határidő: 2020. október 8. 08:30)
 8. október 9. 08:30 (jelentkezési határidő: 2020. október 8. 15:00)

Az online képzésen való részvétel minden esetben visszaigazolással fog történni, ezért is kérjük a jelentkezési határidők betartását!

A járványügyi helyzetre való tekintettel előzetes jelentkezés alapján egy igényfelmérés keretében tartunk személyes tájékoztatókat is. Kérem, ha igénye van személyes konzultáció keretében is részt venni tájékoztató fórumon, akkor e-mailben (civil.kecskemet@gmail.com) vagy telefonon (76/777-517) jelezze felénk!

 

————————————————————————————————

III. Civil VÉRADÁS

CIVIL ÖSSZEFOGÁS VESZÉLYHELYZET IDEJÉN IS!
A Civil Közösségi Szolgáltató Központok országos hálózata akciót hirdet, amelynek keretében az ország minden megyéjében véradó napokat szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára.
A járvány teremtette új helyzetben kiemelten fontossá vált a véradás folyamatosságának biztosítása.
 
A kecskeméti véradásra 2020. október 05. 09:00-18:00 óra között kerül sor a Kecskeméti Területi Vérellátó Szolgálat épületében (6000 Kecskemét, Kohári krt. 4.)
A várakozási biztonság érdekében a Vérellátónál lehetőség van időpontfoglalásra is a következő linken: http://www.ovsz.hu/ver/veradasok
 
III. Civil Véradás
 
A Civil Összefogás jegyében arra kérjük a civil szervezetek vezetőit, képviselőit, hogy tagságuk, ismerőseik, barátaik körében osszák meg ezt az információt, és tegyünk közösen jót a vészhelyzet idején is!
És mit adunk mi cserébe? A Bács-Kiskun megyei Civil Központ
 
-> a három legtöbb véradót delegáló szervezetet vásárlási utalvánnyal ajándékozza meg (20-15-10.000 Ft értékben);
 
-> Facebook eseményt megosztók körében 3 db vásárlási utalványt sorsolunk ki 5.000 Ft értékben (https://www.facebook.com/events/711112639492522/);
 
-> az első 10 civil véradásra érkezőnek vásárlási utalványt adunk 2.000 Ft értékben;
 
-> továbbá minden véradó kap tőlünk egy csekély ajándékot, mely arra emlékezteti majd, hogy vészhelyzetben is jó jót tenni

Kérjük a civil szervezeteket, hogy a civil.kecskemet@gmail.com e-mail címre küldjék meg a biztosan vért adók listáját (folyamatosan), hogy zökkenőmentesen tudjunk a Vérellátóval közreműködni!

Tisztelettel:

Bács-Kiskun Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ
civilbacs@gmail.com
78/415-165
76/777-517

Furfangos székely mese-batyu színház 2020.09.20. Bácsalmás

2020.09.20-án vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel került megrendezésre a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület jóvoltából a Furfangos székely mese című batyu színházas előadás.

A helyszín a bácsalmási mozgolódó udvara volt, melyet köszönünk szépen Barna Kittinek, hogy biztosította számunkra és emellett a rengeteg segítséget amit nyújtott az előadás során.

Sajnos a jelenlegi pandémiás helyzet miatt a létszám a vártnál jóval kevesebb lett, de akik megjelentek bizton állíhatják, hogy egy maximálisan teljes értékű bábszínházat láthattak.

A gyermekek önfeledt mosolya mindent elfeledtet a szülőkkel, mikor azt láthatják, hogy egy ennyire élvezhető és profi előadáson vehetnek részt a gyermekek.

VII. Niloufar Hastánc Gála – 2020.09.19. Bácsalmás

A VII.Niloufar Hastánc Gála 2020.09.19-én került megrendezésre a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület szervezésében. A két felvonásos táncestet 16:00-kor nyitották meg  a Bácsalmási Művelődési Központban ahol a résztvevők és a jelen lévő nézők 1 perces néma csenddel róták le tiszteletüket és részvétüket a nemrégiben tragikus autóbalesetben elhunyt központ vezető asszonya és lánya emlékére.

Rendezvényünkön Szalai-Sághy Mónika csoportjai – a Dahab Fusion és Niloufar Tündérei – mellett vendégelőadók is szerepeltek, mégpedig a nagykőrösi Friesz Petra, a Pécsi Rózsa Keleti Kultúra és Tánc Egyesület, valamint az ágasegyházi Saidah Hastánccsoport közreműködésével.

A két órás előadás alatt a nézők számos táncstílussal ismerkedhettek, mint például raks sharki, beledi, saidi, shaabi, iraki-khaligi, dobszóló, debke, mahraganat, núbiai, török tradícionális tánc, fátyolfantázia és fúziók formájában.

A fellépők életkora 8 és 48 év között volt. A rendezvény végén a finálé következett, ahol az összes fellépő a színpadra lépett, és mindenki egy emlékapot kapott Szalai-Sághy Mónika Niloufar  hastánc, orientálistánc-oktató és előadótól.

Harcsafogó verseny 2020.09.18-20.-Madaras Priszpa-tó

A Szent László Határrendsész Közhasznú Egyesület és a Madarasi Horgász Egyesület idén szeptember 18-20 között rendezte meg a Priszpa tavi harcsafogó versenyét. A verseny szervezője és lebonyolítója Hamabalek Ferenc horgász egyesületi tag volt.

A résztvevők pénteken 12 órára érkeztek, 14 órai kezdettel megtörtént a helyek sorsolása majd 15-órakkor a verseny kezdetét vette.

Már első este reménykedve várták a versenyzők a halat, közben azért a hangulat is egyre feloldottab volt. Minden csapat megosztotta a szomszédokkal a saját tapasztalatait,sikereit,eddigi eredményeit a horgászat terén. Az első és, mint utólag kiderült az utolsó harcsát Mihálykövi Józsefnek sikerült kifognia 3,75kg súllyal. Mindenki megpróbálta nappal megkeresni a legjobb helyet a saját szektorában,hogy ezzel is nagyobb esélyt adjon a harcsa kifogásához..

Szombati napon 12 órai kezdettel egy közös babgulyás várta a résztvevőket, amit jó hangulaban fogyasztottak el. A finom ebéd után tovább folytatódott a verseny, sajnos sikertelenül mert az uszonyosok elkerűlték a horgászaink csalijait. A szombati nap ezáltal sajnos eredménytelenül zárúlt.

Vasárnap 11-kor a szervezők lezárták a 3 napos versenyt, majd következett az eredmény hírdetés.

A hosszú hétvége alatt egyetlen versenyző horgára akadt a harcsa így ő vihette el az első helyezést mind a 2 kategóriában, így 2 serleggel, 2 vásárlási utalvánnyal, 2db egyéni 5000Ft-os vásárlási felajánlással zárhatta a napot. 

Balla Csaba Madaras község polgármestere  személyesen is részt vett a rendezvény záró napján, az abszolút nyertes jutalmait  az ő felajánlása is gyarapította.

Egyesületünk minden résztvevőnek  erre a napra készíttetett pólót ajándékozott, melyet nagy örömmel fogadtak a résztvevők.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felmérést szervez.

modern vállalkozasok programja fejléc GINOP-3.2.1-15-2015-00001

Tisztelt Civil szervezet!

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködésben felmérést végez annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kaphasson a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól a hazai vállalkozások körében. Felmérésünkben a vállalkozások üzleti helyzete mellett a járvánnyal összefüggésben bevezetett bértámogatás igénybevételéről, a vállalkozások foglalkoztatási helyzetéről, illetve arról szeretnénk képet kapni, hogy milyen eszközök segítenék a cégek működését.

Ezen kérdőív kitöltésében szeretnénk az Ön támogatását, aktív segítségét kérni. Jelentősen segítené munkánkat, ha minél több kérdőív kerülne kitöltésre.

A kérdőív az alábbi linken érhető el, amelynek kitöltési ideje kb. 10 perc

https://kutatas.gvi.hu/index.php/688729?lang=hu

Segítő közreműködését ezúton is köszönjük.

Üdvözlettel

Modern Vállalkozások Programja

konzorciumi partnereink europa2020

Ezt a levelet azért kapta, mert regisztrált a Modern Vállalkozások Programja oldalán, a https://vallalkozzdigitalisan.hu/-n a(z) civilponts@gmail.com címmel. Amennyiben ez nem az Ön címe, kérjük jelezze felénk a vallalkozzdigitalisan@ginop-mkik.hu címen. Köszönjük!
Az ön adatait 2016/679/EU rendelet (a továbbiakban: általános adatvédelmi rendelet) 6. cikk (1). a) pontja alapján kezeljük. Az adatvédelmi gyakorlatunkról szóló tájékoztatást itt olvashatja. Ha élni kíván az általános adatvédelmi rendelet 21 cikk (1) pontja szerinti tiltakozási jogával és nem szeretne többé hasonló levelet kapni, kattintson az alábbi linkre.