Civil Infó–NEA2021

Tisztelettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Tekintettel a koronavírus helyzetre és arra, hogy zárt térben kerül megszervezésre a rendezvény, ezért kérjük, hogy a helyszínen 1,5 – 2 méteres ’védőtávolság’ betartásával foglaljanak helyet az érdeklődők.

A rendezvény helyszínén biztosítva lesz a belépéskor a fertőtlenítő kéztisztítás lehetősége!

ENISA felmérés a kkv-k részére

Tisztelt  Egyesület vezető, Tisztelt Partnerünk!

Az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség (ENISA) azzal a kéréssel fordult a tagállamokhoz, hogy a kkv-k vonatkozásában készülő, kifejezetten kiberbiztonsági felkészültséget és kapcsolódó kihívásokat vizsgáló tanulmány összeállításához egy felmérés útján járuljanak hozzá.

A felmérést az alábbiak szerint tették közzé 2020. július 22-én:

https://www.enisa.europa.eu/news/enisa-news/survey-to-explore-the-preparedness-of-eu-smes-for-cybersecurity-challenges

A tagállamok számára 2020. szeptember 15-ig lesz elérhető a kérdőív, amely közel 20 kérdésre vár választ a különböző tagállamokban található kis- és középvállalkozásoktól, közvetlenül. A kitöltés névtelen, a kitöltők vonatkozásában a tagállami hovatartozást kell jelölni, illetve lehetőség van arra, hogy a kitöltő kifejezze a folyamat további részében való részvételi szándékát, ami természetesen nem kötelező.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet – mint Magyarország hivatalos kapcsolattartója az ENISA felé – a Program közreműködését kérte abban, hogy a megkeresést a lehető legtöbb vállalkozáshoz juttassa el.

A fentiek alapján kérem, hogy a kérdőív kitöltésével szíveskedjék támogatni a felmérést.

Segítő együttműködését ezúton is előre köszönöm!

Üdvözlettel

Modern Vállalkozások Programja

konzorciumi partnereink europa2020