Felhívás-2020.03.20.

Tisztel partnereink!

A rendkívüli veszélyhelyzet kapcsán bevezetett kormányzati intézkedésekre („ … A Kormány 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről…4. § (1) Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodás tilos…”) tekintettel az alábbi rendezvények megvalósítását nem tudjuk vállalni:

Airsoft játékok-beleértve 

– CQB

-Pokoli éjszaka

Idősek tornája Bácsszőlősön  03.23 napra tervezett .

Projektzáró rendezvény és Civil konferencia 03.27.

Megértésüket megköszönve

Nothof Zsombor SzLhke elnöke.

” Vigyázzunk magunkra és másokra egyaránt „

Rendkívüli tájékoztató

Tisztelt Olvasónk, kedves Civil Partnerünk!

Rendkívüli hírlevelünkben a NEA elektori választás időpontján és a 2019. évi NEA pályázatok kiírásainak módosításain túl három levelet is találnak a linkre (nevekre) kattintva (Gulyás Gergely miniszter úr leveleGyopáros Alpár kormánybiztos úr tájékoztatója és Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár úr levele), melyekben a civil szférát érintő aktualitásokról, valamint a Magyar Falu Program civil programelemének, a Falusi Civil Alap pályázati tudnivalóiról kapnak információt.
 

NEA elektori választás

A NEA elektori választás időpontja 2020. március 19.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemzeti együttműködési Alap civil delegált tagjainak megválasztására szolgáló elektori gyűléseket – a korábban megjelentetett miniszteri hirdetmény szerint eljárva – továbbra is 2020. március 19. napjára hívjuk össze.

A Kormányablakokban a NEA elektori választásra érkező elektorok részére soron kívül biztosítjuk a szavazásban való részvételt. Kérjük, megérkezést követően jelezzék, hogy elektori választáson kívánnak részt venni! 

Megyénkben valamennyi Kormányablak 8:00-18:00 óráig nyitva áll.

A koronavírus-járvány miatt kérjük, hogy fokozottan tartsák be az alábbi egészségügyi előírásokat:
 

 

Várakozás közben tartson minimum 1m távolságot másoktól!

 

 

A könyökhajlatába tüsszentsen vagy köhögjön!

 

 

Használjon papír zsebkendőt!

 

 

A papír zsebkendőt egy használat után dobja ki!

 

 

Szavazás előtt kérjük, mosson kezet fertőtlenítőszerrel vagy szappannal!Ezen felül engedjék meg számunkra, hogy továbbítsuk a BGA Zrt közleményét és tájékoztatóját:

Tájékoztatom Önöket, hogy módosultak a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2019.” című és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2019.” című pályázati kiírásai.
A pályázatok céljai a civil szervezetek alapcél szerinti közösségteremtő, a hatókörébe tartozó közösség érdekében végzett tevékenységéhez kapcsolódó költségeinek biztosítása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése a működési költségeihez való hozzájárulás, illetve szakmai programjai megvalósításának támogatása révén.

A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el.
A pályázatok módosított megvalósítási időszaka:

2019. április 1. – 2020. október 31.

Abban az esetben módosulhat a támogatási időszak záró dátuma 2020. október 31-ére, ha a pályázat alapján létrejött támogatási jogviszony kedvezményezettje 2020. március 31. 23:59-ig az EPER-ben erre vonatkozóan módosítási kérelmet nyújt be.

módosítási kérelem indoka ebben az esetben kizárólag veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet, valamint az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet, illetve rendkívüli intézkedés lehet, mely alapján az elfogadott költségterv (illetve szakmai terv) szerinti egy vagy több szakmai program – nem tud az eredeti megvalósítási időszakban megvalósulni.


Tisztelettel:

Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum
civilbacs@gmail.com
78/415-165
76/777-517
 


Közlemény

KÖZLEMÉNY !

A Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület iroda helysége ( 6430 Bácsalmás, Gróf Széchenyi u 75.) a mai naptól (azaz 2020.03.16) a korona vírus járvány ( COVID-19) miatt kialakult és kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel úgy döntött, hogy nyitva tartását előre be nem látható ideig szünetelteti.
Szíves megértésüket köszönjük!
Kollégánk az eddig is ismert elérhetőségen szívesen áll a rendelkezésükre! (facebook; e-mai; telefon)
Köszönettel : Nothof Zsombor Nothof
SzLHKE elnöke