Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület-Civil Konferencia 2019.08.03.


Sokszínű és tartalmas konferencia megrendezésére került sor 2019. augusztus 3-án a  Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület szervezésében Bácsalmáson a Fiedler Közösségi ház és Civil Segítő Pont nagytermében. A konferenciát Nothof Zsombor az egyesület elnöke nyitotta meg aki beszélt a már megvalósult és a még megvalósításra kerülő pályázatokról. Három részre bontódott a délután, melyben helyett kapott a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) pályázatai, a Felső-Bácska vidékfejlesztési Egyesület eszközbeszerzési és rendezvényszervezési pályázati anyagai valamint az EFOP 1.3.5-16 – 2016 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével kapcsolatos anyagok. A szinte egész délutánt kitöltő esemény zárásaként Nothof Zsombor egy közös vacsorával köszönte meg a jelenlévőknek a részvételt.

Airsoft-Fegyverbemutató kicsiknek-nagyoknak 2019.07.24. Kunbaja

Szivárvány Szociális Szolgáltató Központ 6435 Kunbaja, Rákóczi u. 22.

2019.07.24-én du. 15 órai kezdettel a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület és a Johnfishtoday airsoft team közösen
rendezte meg Kunbaján a Szivárvány Szociális Szolgáltató Központ udvarán az airsoft fegyverbemutatóját. A helyi Erzsébet-tábor keretein belül a rendezvényen hozzávetőlegesen 22 táborozó gyermek vett részt. Megtekinthetőek voltak az egyesület airsoft fegyverei,melyeket igény szerint szervezett airsoft játékokon is ki lehet próbálni ; – bérelni a Csávoly-Tv torony-nál található pályán lebonyolított „harci” játékokhoz. A rendezvényen résztvevő gyerekek felöltözhettek katonai öltözékbe-védőfelszerelésbe és a kezükbe foghatták a bemutatásra kihelyezett különböző pisztolyokat, puskákat. A kiállított fegyverek között szerepelt Glock-17, Colt-1911 ; AK-47; Dragunov. A résztvevő gyerekek fiúk és lányok is nagyon élvezték, hogy részt vehettek a bemutatón és viselhették a katonai öltözéket.

11. Pokoli Éjszaka 2019.07.13. – 2019.07.14.


A Szent László Határrendész Közhasznú Egyesületen belül működő, Johnfishtoday airsoft szakosztály, már többször megmérettette magát különböző rendezvényeken. A jó csapat szellem és játékkedv késztette őket arra, hogy a saját pályájukon ( Csávoly Tv-torony) is játékot rendezzenek. Így került sor 2019.07.13-án 19:00 kezdettel a 11. Pokoli Éjszaka elnevezésű airsoft játékra melyben épület harc-zászlórablás-területfoglalás volt a cél az éjszakától hajnalig tartó játékban.   A hűvösre forduló időjárás ellenére nagyon szép létszámmal jelentek meg a játék kedvelői. Délután 17:00 órakor tereprendezéssel  és pályaépítéssel kezdtek a szervezők, közben érkeztek a játékra jelentkezők. 19:00 órakor a szakosztály vezetője ismertette a játékszabályokat,kiadta a fegyvereket-védőfelszereléseket  majd megkezdődött a harc. Igaz, épületjátéknak hirdették, de annyira beleélték magukat a játékosok a csatába, hogy birtokba vették az egész területet.  A 18 éven aluliak, csak szülői nyilatkozat ellenében vehetnek részt a játékon, de ezt a szabályt is betartva, 16-50 év között csatáztak a játékosok.
A „katonák” kisebb-nagyobb szünetekkel  indultak a „csatamezőre” . 2019.07.14-én 09:00 órai kapuzárással fáradtan de ennek ellenére jó hangulatban, elégedetten, s a következő játékot várva távoztak az airsoft játék szerelmesei.   

Résztvevők száma: 25 fő