A Kunfehértó Előre Horgász Egyesület és a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2018. október 6-án rendezte meg az eseményt a kunfehértói Tófürdő területén. A versenyre 18 csapat jelentkezését tudtuk fogadni, a versenypálya befogadóképessége ennyit tett lehetővé. Reggel elfoglalták helyeiket a horgászcsapatok, akik a délelőtt folyamán kiegészültek főzőmestereikkel, szakácsaikkal, majd a közös ebédre meghívott vendégeikkel. Kora délelőtt kezdetét vette a horgászverseny, ezzel egyidejűleg a vízparton elkészültek a halászlevek is. A kéttagú zsűri – Sós Dezső és Hári Tibor – akkurátusan értékelte a leveket, melyeket arany, ezüst és bronzmedállal és oklevéllel díjaztak. Kiemelten díjazták a helyi termékeket is használó szakácsokat, mert fontosnak gondoltam azt is, hogy minél több helyben megtermelt alapanyag kerüljön a halászlevekbe. A horgászok is kitettek magukért. A horgászversenyen közel 100 kg halat zsákmányoltak a kétfős csapatok. Az összetett első helyet – mindössze 30 dkg különbséggel – az Ökördi Ádám, Kocsis Márk alkotta csapat húzta be, Grácz Fecó aranyérmes halászlevével a háttérben. A második a Bogdán Bálint, Bogdán József alkotta csapat lett, Bognár Zoltán bronzérmes halászlevével kiegészülve. A harmadik helyen a Molos-csapat ért célba: amíg Molos Tamás és Molos Dominik 13.355 gr halat horgászott össze, addig id. Molos Tamás aranyérmes halászlevével járult hozzá a dobogóhoz. A legnagyobb halat a legkisebb horgászunk, Ocskai Erik és csapata terelte szákba (3865 gr-os amúr). A versenyt követően a csapatok családjukkal, barátaikkal elfogyasztották a finom halászleveket, a rendezvény – a csodás környezetben, kellemes őszi napsütésben – jó hangulatban zárult. A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy volt igény egy nagyobb léptékű gasztronómiai és szabadidős közösségi rendezvényre, a kifogott egy mázsa hal pedig azt igazolta: bizony van hal a strandban. A szervezésben és a megvalósításban sokan részt vállaltak, segítségüket ezúton is nagyon köszönjük
Link: