Sport

Sport hírek

A svédek tét nélkülivé tehetik az utolsó fordulót

Amennyiben a svéd labdarúgó-válogatott pénteken győz Finnországban az Európa-bajnoki selejtezősorozat  E csoportjában, akkor a magyarok szempontjából minden lényegi kérdés eldől, azaz a keddi, utolsó játéknapon sorra kerülő finn elleni meccsnek - a három megszerezhető ponton kívül - semmi tétje nem lesz. 

A sárga-kékek sikere azt jelentené, hogy Magyarország biztosan a csoport harmadik helyén zár, azaz nem sikerül megszakítania rossz sorozatát, hogy az 1986-os világbajnokság óta egyetlen világversenyre sem jut ki.
    "Két sorsdöntő mérkőzés előtt állunk, mert saját kezünkben a sorsunk" - jelentette ki Erik Hamrén, a skandinávok szövetségi kapitánya arra utalva, hogy ha csapata a pénteki meccsen begyűjti a három pontot, majd jövő hét kedden Hollandiát is legyőzi hazai pályán, akkor biztosan kijut a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re.
    A statisztika egyértelműen a svédek sikerét vetíti előre, ugyanis a két nemzet eddigi 84 találkozójából 11 döntetlen mellett 64-szer diadalmaskodtak és csak 9 alkalommal szenvedtek vereséget. A finnek hazai pályán utoljára 1982. február 21-én győzték le a szomszédot.
    A svédeknek ugyan igen kicsi esélyük van a biztos részvételt jelentő első hely elérésére, hiszen - a hat pont megszerzésén kívül - ahhoz Hollandiának ki kellene kapnia pénteken Moldovától, ráadásul a svédeknek 4-1-nél jobban le kellene győzniük a vb-ezüstérmest. Ugyanakkor a két győzelem azt jelentené, hogy Svédország garantáltan a legjobb második helyezett lenne a kilenc csoportból, s ez szintén biztos indulást ér. Az eddig százszázalékos Hollandia éppen ennek köszönheti, hogy már Eb-résztvevőnek vallhatja magát, mivel ha a svédek meg is előznék őket, akkor legjobb csoportmásodikként kvalifikálnák magukat a kontinensviadalra.
    Viszont ha a svédek botlanak Finnországban, akkor jövő kedden a második hely lenne a tét a svéd és a magyar válogatott között, igaz ez esetben valószínűleg már csak pótselejtezőt érne a hollandok mögötti pozíció. Egervári Sándor csapata ilyen körülmények között úgy harcolhatja ki második helyet, ha több pontot szerezne Finnország ellen, mint a svédek Hollandia ellen.
    A svédek számára bizakodásra ad okot, hogy Olof Mellberg eltiltása után visszatér a csapatba, ahogy a sérüléséből felépült Samuel Holmén és Pierre Bengtsson is.

    E csoport:
    péntek:
Finnország-Svédország, Helsinki 18:15 ó
Hollandia-Moldova, Rotterdam 20:30 ó
    kedd:
Svédország-Hollandia, Stockholm 20 ó
Magyarország-Finnország, Puskás Ferenc Stadion 20 ó
Moldova-San Marino, Chisinau 20 ó

    A csoport állása:
1. Hollandia    8  8  -  -  34- 5  24 pont - már Eb-résztvevő
2. Svédország   8  6  -  2  26- 8  18
3. MAGYARORSZÁG 9  6  -  3  22-14  18
4. Finnország   8  3  -  5  15-14   9
5. Moldova      8  2  -  6   8-15   6
6. San Marino   9  -  -  9   0-49   0

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1788
  Cikkek
  822
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1052280

  Ki van jelen

  Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • taalidisqui
  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi

  AZ ÖN IP CÍME