Sport

Sport hírek

A svédek tét nélkülivé tehetik az utolsó fordulót

Amennyiben a svéd labdarúgó-válogatott pénteken győz Finnországban az Európa-bajnoki selejtezősorozat  E csoportjában, akkor a magyarok szempontjából minden lényegi kérdés eldől, azaz a keddi, utolsó játéknapon sorra kerülő finn elleni meccsnek - a három megszerezhető ponton kívül - semmi tétje nem lesz. 

A sárga-kékek sikere azt jelentené, hogy Magyarország biztosan a csoport harmadik helyén zár, azaz nem sikerül megszakítania rossz sorozatát, hogy az 1986-os világbajnokság óta egyetlen világversenyre sem jut ki.
    "Két sorsdöntő mérkőzés előtt állunk, mert saját kezünkben a sorsunk" - jelentette ki Erik Hamrén, a skandinávok szövetségi kapitánya arra utalva, hogy ha csapata a pénteki meccsen begyűjti a három pontot, majd jövő hét kedden Hollandiát is legyőzi hazai pályán, akkor biztosan kijut a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re.
    A statisztika egyértelműen a svédek sikerét vetíti előre, ugyanis a két nemzet eddigi 84 találkozójából 11 döntetlen mellett 64-szer diadalmaskodtak és csak 9 alkalommal szenvedtek vereséget. A finnek hazai pályán utoljára 1982. február 21-én győzték le a szomszédot.
    A svédeknek ugyan igen kicsi esélyük van a biztos részvételt jelentő első hely elérésére, hiszen - a hat pont megszerzésén kívül - ahhoz Hollandiának ki kellene kapnia pénteken Moldovától, ráadásul a svédeknek 4-1-nél jobban le kellene győzniük a vb-ezüstérmest. Ugyanakkor a két győzelem azt jelentené, hogy Svédország garantáltan a legjobb második helyezett lenne a kilenc csoportból, s ez szintén biztos indulást ér. Az eddig százszázalékos Hollandia éppen ennek köszönheti, hogy már Eb-résztvevőnek vallhatja magát, mivel ha a svédek meg is előznék őket, akkor legjobb csoportmásodikként kvalifikálnák magukat a kontinensviadalra.
    Viszont ha a svédek botlanak Finnországban, akkor jövő kedden a második hely lenne a tét a svéd és a magyar válogatott között, igaz ez esetben valószínűleg már csak pótselejtezőt érne a hollandok mögötti pozíció. Egervári Sándor csapata ilyen körülmények között úgy harcolhatja ki második helyet, ha több pontot szerezne Finnország ellen, mint a svédek Hollandia ellen.
    A svédek számára bizakodásra ad okot, hogy Olof Mellberg eltiltása után visszatér a csapatba, ahogy a sérüléséből felépült Samuel Holmén és Pierre Bengtsson is.

    E csoport:
    péntek:
Finnország-Svédország, Helsinki 18:15 ó
Hollandia-Moldova, Rotterdam 20:30 ó
    kedd:
Svédország-Hollandia, Stockholm 20 ó
Magyarország-Finnország, Puskás Ferenc Stadion 20 ó
Moldova-San Marino, Chisinau 20 ó

    A csoport állása:
1. Hollandia    8  8  -  -  34- 5  24 pont - már Eb-résztvevő
2. Svédország   8  6  -  2  26- 8  18
3. MAGYARORSZÁG 9  6  -  3  22-14  18
4. Finnország   8  3  -  5  15-14   9
5. Moldova      8  2  -  6   8-15   6
6. San Marino   9  -  -  9   0-49   0

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • Novella pályázati felhívás

   Novella pályázati felhívás

  • Megjelentek a műteremlakások pályázatai

   A MANK Nonprofit Kft. a bérlőkijelölési jogával érintett üresen álló műteremlakások határozott időre szóló bérlésére nyilvános pályázatot ír ki. A műteremlakások bérlésére pályázhat minden olyan alkotóművész, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és csatlakozott a Magyar Mecénás Programhoz.

  • Városligeti Gyermeknap 2018

   A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Városligeti Gyermeknap alkalmából rajzpályázatot hirdet hazai általános és középiskolások számára.

  • Műfordítási projektek

   A műfordítási projektek támogatásának fő célja a kulturális és nyelvi sokféleség előmozdítása az Unióban és a Kultúra alprogramban részt vevő országokban, a magas színvonalú irodalmi művek országok közötti forgalmának ösztönzésével, hozzáférésük javításával az Unióban és azon kívül, valamint az új[…]

  • Ne menj el mellette!

   Pályázati cél: Az ifjúság figyelmének felkeltése az örökségvédelem iránt, az örökségi értékek megszeretésének és megbecsülésének kialakítása a települési örökségállomány megismerésén keresztül, a kutatómunka és a népszerűsítő tevékenység fejlesztése, a korosztályok közötti együttműködés erősítése.

  • Én házi kedvencem

   Országos rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákoknak az Országos Állatvédelmi Alapítvány az Én házi kedvencem címmel.

  • Verselj Petőfit!

   Válassz egy Petőfi-verset, és szavald el, zenésítsd meg, rappeld el, vagy csak mondd el, milyen érzéseket vált ki belőled!Mindezt vedd fel videóra és küldd el a szavaloverseny300@gmail.com címre, május 6-ig!

  • KINCSTÁR - alkotáspályázat

   Azt mondják, pénz beszél, kutya ugat - de vajon mit mondhat? Tudjuk, a pénz nem boldogít, de jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint. Van, aki a fogához veri a garast, más meg elköltené a Dárius kincsét is. Az[…]

  • Kapcsolódj be a közvetítésbe!

   alkotói támogatás hátrányos helyzetű (elsősorban roma) fiatalok számára

  • Jam for Nature - Zenei tehetségkutató verseny

   Az elmúlt évek sikerére való tekintettel 2018-ban is megrendezésre kerül a Jam for Nature zenei tehetségkutató verseny, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő keretin belül, fellépési lehetőséget teremtve feltörekvő zenekarok, formációk számára.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  2036
  Cikkek
  818
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1035033

  Ki van jelen

  Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • voythatuten
  • gerpstikronci https://image.sendsay.ru/image/wt2hp
  • дверь. томского maximum депрессивное легк https://docs.google.com/open?id=6pivtkc
  • tester77
  • tester55

  AZ ÖN IP CÍME