Sport

Sport hírek

A svédek tét nélkülivé tehetik az utolsó fordulót

Amennyiben a svéd labdarúgó-válogatott pénteken győz Finnországban az Európa-bajnoki selejtezősorozat  E csoportjában, akkor a magyarok szempontjából minden lényegi kérdés eldől, azaz a keddi, utolsó játéknapon sorra kerülő finn elleni meccsnek - a három megszerezhető ponton kívül - semmi tétje nem lesz. 

A sárga-kékek sikere azt jelentené, hogy Magyarország biztosan a csoport harmadik helyén zár, azaz nem sikerül megszakítania rossz sorozatát, hogy az 1986-os világbajnokság óta egyetlen világversenyre sem jut ki.
    "Két sorsdöntő mérkőzés előtt állunk, mert saját kezünkben a sorsunk" - jelentette ki Erik Hamrén, a skandinávok szövetségi kapitánya arra utalva, hogy ha csapata a pénteki meccsen begyűjti a három pontot, majd jövő hét kedden Hollandiát is legyőzi hazai pályán, akkor biztosan kijut a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re.
    A statisztika egyértelműen a svédek sikerét vetíti előre, ugyanis a két nemzet eddigi 84 találkozójából 11 döntetlen mellett 64-szer diadalmaskodtak és csak 9 alkalommal szenvedtek vereséget. A finnek hazai pályán utoljára 1982. február 21-én győzték le a szomszédot.
    A svédeknek ugyan igen kicsi esélyük van a biztos részvételt jelentő első hely elérésére, hiszen - a hat pont megszerzésén kívül - ahhoz Hollandiának ki kellene kapnia pénteken Moldovától, ráadásul a svédeknek 4-1-nél jobban le kellene győzniük a vb-ezüstérmest. Ugyanakkor a két győzelem azt jelentené, hogy Svédország garantáltan a legjobb második helyezett lenne a kilenc csoportból, s ez szintén biztos indulást ér. Az eddig százszázalékos Hollandia éppen ennek köszönheti, hogy már Eb-résztvevőnek vallhatja magát, mivel ha a svédek meg is előznék őket, akkor legjobb csoportmásodikként kvalifikálnák magukat a kontinensviadalra.
    Viszont ha a svédek botlanak Finnországban, akkor jövő kedden a második hely lenne a tét a svéd és a magyar válogatott között, igaz ez esetben valószínűleg már csak pótselejtezőt érne a hollandok mögötti pozíció. Egervári Sándor csapata ilyen körülmények között úgy harcolhatja ki második helyet, ha több pontot szerezne Finnország ellen, mint a svédek Hollandia ellen.
    A svédek számára bizakodásra ad okot, hogy Olof Mellberg eltiltása után visszatér a csapatba, ahogy a sérüléséből felépült Samuel Holmén és Pierre Bengtsson is.

    E csoport:
    péntek:
Finnország-Svédország, Helsinki 18:15 ó
Hollandia-Moldova, Rotterdam 20:30 ó
    kedd:
Svédország-Hollandia, Stockholm 20 ó
Magyarország-Finnország, Puskás Ferenc Stadion 20 ó
Moldova-San Marino, Chisinau 20 ó

    A csoport állása:
1. Hollandia    8  8  -  -  34- 5  24 pont - már Eb-résztvevő
2. Svédország   8  6  -  2  26- 8  18
3. MAGYARORSZÁG 9  6  -  3  22-14  18
4. Finnország   8  3  -  5  15-14   9
5. Moldova      8  2  -  6   8-15   6
6. San Marino   9  -  -  9   0-49   0

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  RVE

  bgaBethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1882
  Cikkek
  809
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  994273

  Ki van jelen

  Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • juibuzz15garthce
  • ijizomyk
  • thinkge44aciph
  • pen94bu1
  • chipar43handping

  AZ ÖN IP CÍME