Sport

Sport hírek

Egervári csak a keddi meccsre koncentrál

footbKizárólag a finnek elleni jövő kedden sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőre készül Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember ugyanakkor a helyszínen "szurkolja" végig pénteken a finn-svéd összecsapást, amelyen kiderül, hogy lesz-e tétje a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő találkozónak.

 "Úgy gondolom, egy egész ország számára komoly érzelmi töltetet jelent az a mérkőzés, ugyanakkor a svédek hátralevő két találkozójával mi már nem tudunk mit csinálni" - nyilatkozta a szakember kedden Kisorosziban, ahol a válogatott keret, valamint a szakmai stáb közösen próbálta ki a footgolf játékot.
    A tréner szerint az északi riválisok összecsapásának eredménye nem befolyásolja a felkészülést, igaz, ha a svédek nyernek, akkor az utolsó játéknap előtt biztossá válik, hogy a magyarokat megelőzve a csoport második helyén végeznek.
    "Rengeteg információnk van a finn csapatról, Bognár Gyuri kétszer is megnézte őket. A magyar válogatott minden mérkőzést szeretne megnyerni, ráadásul ez egy tétmeccs, tehát a három pont megszerzése a cél minden körülmények között" - tette hozzá Egervári.
    A kapitány beszélt arról, hogy a válogatott jelen pillanatban a 27. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján: "A statisztikákkal csínján kell bánni. Ez olyan, mint a bikini, sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja, mindenesetre jelzi, hogy jó úton járunk."
    Korcsmár Zsolt, a norvég Brann Bergen védője ugyanakkor "biztatta" a finneket: "Remélem, úgy fognak küzdeni, mint a hokiban, ahol annyira tudnak hajtani egy ilyen presztízs mérkőzésen, hogy eltűnnek a játékosok közti tudásbeli különbségek, és az nyer, aki keményebben küzd. Más lenne úgy pályára lépni a finnek ellen, hogy nincs tétje a találkozónak, ugyanakkor ha a svédek esetleg nyernek, az sem szabad, hogy elvigye a fejünket."
    A kulcscsonttörését követően újra bevethető Dzsudzsák Balázs is drukkol majd a finneknek: "Természetesen együtt nézzük majd a srácokkal az összecsapást, nagyon nagy dolog lenne, ha lenne tétje a finnek elleni összecsapásnak."
    Az Anzsi Mahacskala légiósa rövid értékelést is adott a válogatott elmúlt időszakáról: "Fantasztikus közösség alakult ki, olyan mérkőzéseket nyertünk meg, amelyeket korábban nem. A legnagyobb erősségünk talán az volt, hogy a sérültek helyére beugró játékosok is úgy futballoztak, mintha legalább tíz éve lennének a csapatban."
    Egervári Sándor együttese jelenleg a harmadik helyen áll a csoportban, a finnek elleni hazai találkozó lesz az utolsó mérkőzése. A meccsnek csak akkor lesz tétje, ha a svédek négy nappal korábban nem győzik le a finneket. Ugyanakkor ahhoz, hogy a második, pótselejtezőt, illetve akár egyenes ági továbbjutást érő helyen végezzen a magyar csapat, a finnek legyőzése mellett az is kell, hogy a hollandok jövő kedden pontot szerezzenek Svédországban.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  RVE

  bgaBethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1882
  Cikkek
  809
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  994267

  Ki van jelen

  Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • juibuzz15garthce
  • ijizomyk
  • thinkge44aciph
  • pen94bu1
  • chipar43handping

  AZ ÖN IP CÍME