Sport

Sport hírek

Jövőre is lesz WTCC- és IRC-futam Magyarországon

A túraautó-világbajnokság (WTC), illetve az IRC rali-vb is visszatér jövőre Magyarországra, s az idei évhez hasonlóan az előbbi futamának a Hungaroring ad otthont, utóbbiét pedig a Mecsek-rali keretein belül rendezik meg. A Hungaroring Sport Zrt. vasárnapi tájékoztatása szerint az idén júniusban nagy sikerrel megrendezett WTCC-futam után a sorozat jövő évi naptárába május 6-i időponttal került be a mogyoródi viadal, mely a 12 futamos sorozat ötödik versenye lesz majd.
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke reméli, hogy 2012-ben ugyanolyan vonzó lesz a futam a nézők számára, mint a nyár elején volt, s ebben jövőre is sokat segíthet Michelisz Norbert, a WTCC egyetlen magyar pilótája.
"Nem titok, őt szeretnénk megnyerni a május 6-i verseny kampányarcának" - mondta Gyulay Michelisszel kapcsolatban. - "Folynak már a tárgyalások egy hosszútávú együttműködésről, hisz egyelőre csak a 2012-es szezonról állapodtunk meg. Az idei hathetes felkészülés helyet most nyolc hónapunk lesz arra, hogy mindent előkészítsünk, illetve előteremtsük a futam költségeit. Ugyan a jogdíj összege nem is hasonlítható össze a Formula 1-es jogdíjjal, azért ennek anyagi hátterét biztosítanunk kell. A 2012-es verseny már nem lesz ingyenes, de olyan konstrukciót dolgozunk ki a szurkolók számára, ami abszolút a magyar pénztárcákhoz fogja igazítani a belépők árait."
A második számú nemzetközi ralisorozat idei pécsi viadalát közel 150 ezer néző tekintette meg a helyszínen, ami meggyőzte a vb jogtulajdonosait arról, hogy helye van a Mecsek-ralinak a naptárban.
"A jogtulajdonost, aki egyébként a WTCC vb-futamok jogtulajdonosa is, teljesen elkápráztatta a Pécsen tapasztaltak, így a jövő évi versenynaptárba bekerült a Mecsek Rally, mint világbajnoki futam" - mondta Gyulay.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • Novella pályázati felhívás

   Novella pályázati felhívás

  • Megjelentek a műteremlakások pályázatai

   A MANK Nonprofit Kft. a bérlőkijelölési jogával érintett üresen álló műteremlakások határozott időre szóló bérlésére nyilvános pályázatot ír ki. A műteremlakások bérlésére pályázhat minden olyan alkotóművész, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és csatlakozott a Magyar Mecénás Programhoz.

  • Városligeti Gyermeknap 2018

   A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Városligeti Gyermeknap alkalmából rajzpályázatot hirdet hazai általános és középiskolások számára.

  • Műfordítási projektek

   A műfordítási projektek támogatásának fő célja a kulturális és nyelvi sokféleség előmozdítása az Unióban és a Kultúra alprogramban részt vevő országokban, a magas színvonalú irodalmi művek országok közötti forgalmának ösztönzésével, hozzáférésük javításával az Unióban és azon kívül, valamint az új[…]

  • Ne menj el mellette!

   Pályázati cél: Az ifjúság figyelmének felkeltése az örökségvédelem iránt, az örökségi értékek megszeretésének és megbecsülésének kialakítása a települési örökségállomány megismerésén keresztül, a kutatómunka és a népszerűsítő tevékenység fejlesztése, a korosztályok közötti együttműködés erősítése.

  • Én házi kedvencem

   Országos rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákoknak az Országos Állatvédelmi Alapítvány az Én házi kedvencem címmel.

  • Verselj Petőfit!

   Válassz egy Petőfi-verset, és szavald el, zenésítsd meg, rappeld el, vagy csak mondd el, milyen érzéseket vált ki belőled!Mindezt vedd fel videóra és küldd el a szavaloverseny300@gmail.com címre, május 6-ig!

  • KINCSTÁR - alkotáspályázat

   Azt mondják, pénz beszél, kutya ugat - de vajon mit mondhat? Tudjuk, a pénz nem boldogít, de jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint. Van, aki a fogához veri a garast, más meg elköltené a Dárius kincsét is. Az[…]

  • Kapcsolódj be a közvetítésbe!

   alkotói támogatás hátrányos helyzetű (elsősorban roma) fiatalok számára

  • Jam for Nature - Zenei tehetségkutató verseny

   Az elmúlt évek sikerére való tekintettel 2018-ban is megrendezésre kerül a Jam for Nature zenei tehetségkutató verseny, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő keretin belül, fellépési lehetőséget teremtve feltörekvő zenekarok, formációk számára.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  2036
  Cikkek
  818
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1035037

  Ki van jelen

  Oldalainkat 66 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • voythatuten
  • gerpstikronci https://image.sendsay.ru/image/wt2hp
  • дверь. томского maximum депрессивное легк https://docs.google.com/open?id=6pivtkc
  • tester77
  • tester55

  AZ ÖN IP CÍME