Sport

Sport hírek

Jövőre is lesz WTCC- és IRC-futam Magyarországon

A túraautó-világbajnokság (WTC), illetve az IRC rali-vb is visszatér jövőre Magyarországra, s az idei évhez hasonlóan az előbbi futamának a Hungaroring ad otthont, utóbbiét pedig a Mecsek-rali keretein belül rendezik meg. A Hungaroring Sport Zrt. vasárnapi tájékoztatása szerint az idén júniusban nagy sikerrel megrendezett WTCC-futam után a sorozat jövő évi naptárába május 6-i időponttal került be a mogyoródi viadal, mely a 12 futamos sorozat ötödik versenye lesz majd.
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke reméli, hogy 2012-ben ugyanolyan vonzó lesz a futam a nézők számára, mint a nyár elején volt, s ebben jövőre is sokat segíthet Michelisz Norbert, a WTCC egyetlen magyar pilótája.
"Nem titok, őt szeretnénk megnyerni a május 6-i verseny kampányarcának" - mondta Gyulay Michelisszel kapcsolatban. - "Folynak már a tárgyalások egy hosszútávú együttműködésről, hisz egyelőre csak a 2012-es szezonról állapodtunk meg. Az idei hathetes felkészülés helyet most nyolc hónapunk lesz arra, hogy mindent előkészítsünk, illetve előteremtsük a futam költségeit. Ugyan a jogdíj összege nem is hasonlítható össze a Formula 1-es jogdíjjal, azért ennek anyagi hátterét biztosítanunk kell. A 2012-es verseny már nem lesz ingyenes, de olyan konstrukciót dolgozunk ki a szurkolók számára, ami abszolút a magyar pénztárcákhoz fogja igazítani a belépők árait."
A második számú nemzetközi ralisorozat idei pécsi viadalát közel 150 ezer néző tekintette meg a helyszínen, ami meggyőzte a vb jogtulajdonosait arról, hogy helye van a Mecsek-ralinak a naptárban.
"A jogtulajdonost, aki egyébként a WTCC vb-futamok jogtulajdonosa is, teljesen elkápráztatta a Pécsen tapasztaltak, így a jövő évi versenynaptárba bekerült a Mecsek Rally, mint világbajnoki futam" - mondta Gyulay.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  RVE

  bgaBethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1882
  Cikkek
  809
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  994280

  Ki van jelen

  Oldalainkat 66 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • juibuzz15garthce
  • ijizomyk
  • thinkge44aciph
  • pen94bu1
  • chipar43handping

  AZ ÖN IP CÍME