Sport

Sport hírek

Bajnokok Ligája - Szentpétervárra érkezett a trófea, indul a körút

Pénteken Szentpétervárra érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája hivatalos trófeája, ezzel megkezdődött az UniCredit Bank által szervezett Champions League Trophy Tour elnevezésű sorozat, amelynek egyik fő célja, hogy a szurkolók közelebb érezzék magukhoz az első számú európai kupát.

A meseszép Palota téren felállított sátorban a drukkerek mostantól kezdve három napon át tekinthetik meg, sőt meg is érinthetik a 73,5 cm magas, 46,5 cm széles és 7,5 kilogramm súlyú serleget, amelyet a kontinens legjobb klubcsapata nyer el. Az eseményt hivatalosan 14 órakor nyitották meg a nagyközönség számára, ám az orosz drukkerek már jóval dél előtt hosszú sorokban várakoztak, hogy egy közös kép erejéig oda álljanak a becses "kincs" mellé.
A profi körítés mellé természetesen sztárok is dukálnak: az UniCredit nagyköveteként a 2000-ben aranylabdás, a Real Madriddal 2001-ben BL-győztes, 127-szeres portugál válogatott labdarúgó, a legendás Luís Figo van jelen, míg az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) a brazilok 2002-es világbajnok csapatának kapitánya, az 1994-ben szintén világbajnok, az AC Milannal 2007-ben BL-győztes Cafu képviseli.
"Két évvel ezelőtt is nagykövetként követtem figyelemmel az eseményeket, fantasztikus volt látni, hogy mennyien szeretnék megérinteni a trófeát. Ezzel az eseménnyel valamennyire én is közelebb tudtam kerülni a szurkolókhoz" - nyilatkozta Figo, a megnyitó sajtótájékoztatón.
A portugál sztár sok kérdést kapott, egy helyi újságíró például azt tudakolta, hogy az Internazionaléból - Figo korábbi klubjából - az Anzsi Mahacskalába évi 20 millió eurós fizetésért elszerződő kameruni Samuel Eto,o helyében ő mit tett volna.     "Egy ilyen döntés meghozatala sok mindentől függ. Ő klubszinten gyakorlatilag már mindent megnyert, s olyan ajánlatot kapott, amit szerintem a világon bárki minimum meggondolt volna. Ráadásul ő már abban a korban van, amikor biztos lehet benne, hogy még egyszer nem fog kapni ehhez hasonló szerződést" - hangzott a válasz.
Figo korábban a Barcelonában lett ismert játékos, majd hatalmas meglepetésre - a katalán drukkerek gyűlöletét kiváltva - az ősi rivális Real Madridhoz szerződött.
"Azt hiszem, én vagyok az egyetlen olyan futballista a világon, aki 120 ezer ember ellen lépett pályára. Ennek ellenére mindvégig arra koncentráltam, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjek" - tette hozzá. Természetesen a mostanában divatos, örök dilemmát okozó kérdést sem kerülhette el a luzitán szélső, vagyis hogy az argentin Lionel Messi vagy a portugál Cristiano Ronaldo a jobb futballista.
"Két teljesen más karakterű játékosról beszélünk, hihetetlen képességekkel rendelkeznek, de nem tudok választani közülük, döntse el maga" - "lőtte vissza" a labdát Figo egy újságírónak.
Cafu szerint ugyanakkor lehet dönteni, ám ő is diplomatikus maradt:
"Csatlakozom Luíshoz, hogy nem lehet választani kettejük között, de ugyanakkor úgy gondolom, az idő majd feleletet ad erra a kérdésre. Az lép elő a jobbikká, akinek több trófeája és gólja lesz."
Cafura minden idők egyik legjobb jobb oldali védőjeként emlékeznek, ugyanakkor mosolygós arca is megragadt a futballszurkolókban:
"Alapvetően egy vidám fickó vagyok, de amikor a pályán voltam és játszhattam, az volt a legjobb" - tette hozzá a brazil.
A Bajnokok Ligája-trófeát a hétvégi, szentpétervári "fellépést" követően szeptember 23. és 25. között a moszkvai Vörös téren állítják ki, majd Ukrajnában, előbb Kijevben (szeptember 30-október 2.), aztán Donyeckben (október 7-9.), végül pedig a szerb fővárosban, Belgrádban (október 14-16.) lesz látható. Budapestre ezúttal nem jön a karaván, ugyanakkor az esemény főszponzora, az UniCredit továbbra is támogatja a magyarországi sportéletet, főként az iskolákban.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041314

  Ki van jelen

  Oldalainkat 166 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME