Külföld

Külföldi hírek

A bankszektor megerősítését, az euróövezeti válság kiterjedésének megakadályozását sürgetik az EU-pénzügyminiszterek

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

euA bankok feltőkésítésének szükségességét, az euróövezeti adósságválság kiterjedésének megakadályozását emelték ki az Európai Unió előtt álló legfontosabb feladatok közül a tagországok szombaton Brüsszelben nyilatkozó pénzügyminiszterei.

 A pénzügyi tárcavezetők az euróövezeti országok szűkebb körű, előző napi találkozója után ültek össze, hogy előkészítsék a vasárnapi állam- és kormányfői értekezletet, amelynek fő célja egy átfogó, a piacok bizalmának visszaállítására képes intézkedéscsomag összeállítása. Délután találkoznak az uniós országok külügyminiszterei is, akik erről és a csúcsértekezlet más témáiról is tárgyalnak majd.
    A huszonhetes körű találkozók egyik tétje, hogy sikerül-e megtartani a válságkezelésben szükséges összhangot a tizenhét euróövezeti ország (Ausztria, Belgium, Ciprus, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia), valamint a másik tíz EU-tagállam (Magyarország, Bulgária, Csehország, Lengyelország, Dánia, Lettország, Litvánia, Nagy-Britannia, Románia, Svédország) csoportjai között. Utóbbiak számára ugyanis kiemelten fontos, hogy miközben az euróövezet megpróbál túllépni a saját tagjait sújtó válságon, megmaradjon a teljes EU integritása.
    A szombati megbeszélésre érkezők közül George Osborne brit pénzügyminiszter kiemelten hangsúlyozta, hogy az euróövezet adósságválsága most már a zónán kívüli országok reálgazdaságában is egyértelműen érezteti hatását. Leszögezte: ideje lenne, hogy a rövid távú intézkedések helyett átfogó programok szülessenek, amelyek lehetővé teszik, hogy a gazdaság megtorpanás nélkül növekedjék.
    A görög Evangelosz Venizelosz úgy vélekedett, hogy az euróöveet központi problémája nem Görögország. Kiemelte annak fontosságát, hogy a korábbi döntéseket mielőbb végre is hajtsák. Azt is jelezte, hogy immár a legutóbbi, nyári megállapodásban szereplő intézkedéseken is túlmutató kezdeményezések vannak napirenden
    A reggeli nyilatkozatok arra is felhívták a figyelmet, hogy a görögországi pénzügyi válság rendezésébe be kell vonni a magánbankokat.
    Többen megerősítették, hogy immár a görög adósság részleges leírása is napirenden van. Mások mellett a svéd Anders Borg ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a magánbankok emiatti veszteségeit nem lehet az adófizetőkre hárítani.
    A szombati pénzügyminiszteri találkozóhoz kapcsolódóan előzetesen kiszivárgott információk szerint a tagországok közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak a bankfeltőkésítés központi elemeiről. Így például várható, hogy a csúcstalálkozón elfogadják majd az úgynevezett tőkemegfelelési arány felemelését 9 százalékra.
    Uniós források szerint az euróövezeti országok pénzügyminiszterei (Eurogroup) arról már megállapodásra jutottak, hogy megkérik a Görögországnak hitelező magánbankokat, fogadják el a görög államadósság legalább felének a leírását.
    Jean-Claude Juncker, az Eurogroup elnöke szombaton ezt csak közvetve erősítette meg, amikor arról beszélt, hogy a bankoknak minden bizonnyal az eddig gondoltnál nagyobb veszteségeket kell majd elfogadniuk.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • Novella pályázati felhívás

   Novella pályázati felhívás

  • Megjelentek a műteremlakások pályázatai

   A MANK Nonprofit Kft. a bérlőkijelölési jogával érintett üresen álló műteremlakások határozott időre szóló bérlésére nyilvános pályázatot ír ki. A műteremlakások bérlésére pályázhat minden olyan alkotóművész, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és csatlakozott a Magyar Mecénás Programhoz.

  • Városligeti Gyermeknap 2018

   A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Városligeti Gyermeknap alkalmából rajzpályázatot hirdet hazai általános és középiskolások számára.

  • Műfordítási projektek

   A műfordítási projektek támogatásának fő célja a kulturális és nyelvi sokféleség előmozdítása az Unióban és a Kultúra alprogramban részt vevő országokban, a magas színvonalú irodalmi művek országok közötti forgalmának ösztönzésével, hozzáférésük javításával az Unióban és azon kívül, valamint az új[…]

  • Ne menj el mellette!

   Pályázati cél: Az ifjúság figyelmének felkeltése az örökségvédelem iránt, az örökségi értékek megszeretésének és megbecsülésének kialakítása a települési örökségállomány megismerésén keresztül, a kutatómunka és a népszerűsítő tevékenység fejlesztése, a korosztályok közötti együttműködés erősítése.

  • Én házi kedvencem

   Országos rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákoknak az Országos Állatvédelmi Alapítvány az Én házi kedvencem címmel.

  • Verselj Petőfit!

   Válassz egy Petőfi-verset, és szavald el, zenésítsd meg, rappeld el, vagy csak mondd el, milyen érzéseket vált ki belőled!Mindezt vedd fel videóra és küldd el a szavaloverseny300@gmail.com címre, május 6-ig!

  • KINCSTÁR - alkotáspályázat

   Azt mondják, pénz beszél, kutya ugat - de vajon mit mondhat? Tudjuk, a pénz nem boldogít, de jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint. Van, aki a fogához veri a garast, más meg elköltené a Dárius kincsét is. Az[…]

  • Kapcsolódj be a közvetítésbe!

   alkotói támogatás hátrányos helyzetű (elsősorban roma) fiatalok számára

  • Jam for Nature - Zenei tehetségkutató verseny

   Az elmúlt évek sikerére való tekintettel 2018-ban is megrendezésre kerül a Jam for Nature zenei tehetségkutató verseny, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő keretin belül, fellépési lehetőséget teremtve feltörekvő zenekarok, formációk számára.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  2036
  Cikkek
  818
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1035005

  Ki van jelen

  Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • voythatuten
  • gerpstikronci https://image.sendsay.ru/image/wt2hp
  • дверь. томского maximum депрессивное легк https://docs.google.com/open?id=6pivtkc
  • tester77
  • tester55

  AZ ÖN IP CÍME