Külföld

Külföldi hírek

A "jól kormányzó" és a nagyon szegény fejlődő országoknak kíván több segélyt nyújtani az EU a jövőben

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

euÁtrendezi a fejlődő országoknak nyújtandó segélyekre vonatkozóan meghatározott prioritásait az Európai Unió - jelentette be csütörtökön Andris Piebalgs, az Európai Bizottság fejlődő térségért felelős tagja.

Mint sajtótájékoztatójáén a lett biztos elmondta, ennek előzményei között a szegénység elleni küzdelem fokozódását és az "arab tavasz" nyomán levonható tanulságokat kell keresni.
    Az arab országokban lezajlott változások szerinte egyebek között azt mutatták meg, hogy az elnyomó rezsimek által irányított országoknak nyújtott nemzetközi támogatások önmagukban nem javítják a lakosság életkörülményeit.
    A jövőben ezért olyan ágazatokra kell koncentrálni a segélyek odaítélésekor, mint "a jó kormányzás, beleértve az emberi jogok és a demokrácia tiszteletben tartását; a nemek közötti egyenlőség, a civil társadalom szerepe és a korrupció elleni küzdelem" - derül ki a bizottság közleményéből. További kiemelt terület "a szociális védelem, egészségügy és oktatás, a kedvező vállalkozói környezet támogatása és a regionális integráció elmélyítése, a fenntartható mezőgazdaság és tiszta energia, a külső megrázkódtatások elleni biztosítékok megteremtése, valamint az élelmiszer-ellátás biztonságával és az éghajlatváltozással járó kihívások növekedési lehetőségekké való átalakítása".
    Piebalgs megerősítette azt is, hogy a jövőben jobban összpontosítanak a legszegényebb országokra a közepes jövedelműek rovására.
    Az Európai Unió - a tagállamok, valamint az uniós költségvetés együttesen - a világ legnagyobb donorának számít a hivatalos fejlesztési segélyek tekintetében. Tavaly 53,8 milliárd eurót biztosított ilyen célra, a teljes segélyezés több mint felét.
    Csütörtökön jelentették be azt is, hogy az unió véglegesen jóváhagyta azt a mandátumot, amelynek alapján saját bankja, az Európai Beruházási Bank (EIB) szélesebb körű támogatást tud nyújtani a szomszédságpolitika körébe tartozó, illetve partnerként kezelt országoknak, így az "arab tavasz" számos országának is. A 2007-2013 között nekik nyújtható kedvezményes kölcsönök teljes kerete így megközelíti a 30 milliárd eurót.
    Az EU-tagállamok külügyminiszterei éppen a hét elején állapították meg, hogy a demokratikus változásokat élő országokban kiemelt figyelmet kell fordítani a gazdasági támogatásra.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1788
  Cikkek
  822
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1052129

  Ki van jelen

  Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • taalidisqui
  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi

  AZ ÖN IP CÍME