Külföld

Külföldi hírek

A "jól kormányzó" és a nagyon szegény fejlődő országoknak kíván több segélyt nyújtani az EU a jövőben

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

euÁtrendezi a fejlődő országoknak nyújtandó segélyekre vonatkozóan meghatározott prioritásait az Európai Unió - jelentette be csütörtökön Andris Piebalgs, az Európai Bizottság fejlődő térségért felelős tagja.

Mint sajtótájékoztatójáén a lett biztos elmondta, ennek előzményei között a szegénység elleni küzdelem fokozódását és az "arab tavasz" nyomán levonható tanulságokat kell keresni.
    Az arab országokban lezajlott változások szerinte egyebek között azt mutatták meg, hogy az elnyomó rezsimek által irányított országoknak nyújtott nemzetközi támogatások önmagukban nem javítják a lakosság életkörülményeit.
    A jövőben ezért olyan ágazatokra kell koncentrálni a segélyek odaítélésekor, mint "a jó kormányzás, beleértve az emberi jogok és a demokrácia tiszteletben tartását; a nemek közötti egyenlőség, a civil társadalom szerepe és a korrupció elleni küzdelem" - derül ki a bizottság közleményéből. További kiemelt terület "a szociális védelem, egészségügy és oktatás, a kedvező vállalkozói környezet támogatása és a regionális integráció elmélyítése, a fenntartható mezőgazdaság és tiszta energia, a külső megrázkódtatások elleni biztosítékok megteremtése, valamint az élelmiszer-ellátás biztonságával és az éghajlatváltozással járó kihívások növekedési lehetőségekké való átalakítása".
    Piebalgs megerősítette azt is, hogy a jövőben jobban összpontosítanak a legszegényebb országokra a közepes jövedelműek rovására.
    Az Európai Unió - a tagállamok, valamint az uniós költségvetés együttesen - a világ legnagyobb donorának számít a hivatalos fejlesztési segélyek tekintetében. Tavaly 53,8 milliárd eurót biztosított ilyen célra, a teljes segélyezés több mint felét.
    Csütörtökön jelentették be azt is, hogy az unió véglegesen jóváhagyta azt a mandátumot, amelynek alapján saját bankja, az Európai Beruházási Bank (EIB) szélesebb körű támogatást tud nyújtani a szomszédságpolitika körébe tartozó, illetve partnerként kezelt országoknak, így az "arab tavasz" számos országának is. A 2007-2013 között nekik nyújtható kedvezményes kölcsönök teljes kerete így megközelíti a 30 milliárd eurót.
    Az EU-tagállamok külügyminiszterei éppen a hét elején állapították meg, hogy a demokratikus változásokat élő országokban kiemelt figyelmet kell fordítani a gazdasági támogatásra.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  RVE

  bgaBethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1882
  Cikkek
  809
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  995688

  Ki van jelen

  Oldalainkat 46 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • juibuzz15garthce
  • ijizomyk
  • thinkge44aciph
  • pen94bu1
  • chipar43handping

  AZ ÖN IP CÍME