Külföld

Külföldi hírek

A "jól kormányzó" és a nagyon szegény fejlődő országoknak kíván több segélyt nyújtani az EU a jövőben

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

euÁtrendezi a fejlődő országoknak nyújtandó segélyekre vonatkozóan meghatározott prioritásait az Európai Unió - jelentette be csütörtökön Andris Piebalgs, az Európai Bizottság fejlődő térségért felelős tagja.

Mint sajtótájékoztatójáén a lett biztos elmondta, ennek előzményei között a szegénység elleni küzdelem fokozódását és az "arab tavasz" nyomán levonható tanulságokat kell keresni.
    Az arab országokban lezajlott változások szerinte egyebek között azt mutatták meg, hogy az elnyomó rezsimek által irányított országoknak nyújtott nemzetközi támogatások önmagukban nem javítják a lakosság életkörülményeit.
    A jövőben ezért olyan ágazatokra kell koncentrálni a segélyek odaítélésekor, mint "a jó kormányzás, beleértve az emberi jogok és a demokrácia tiszteletben tartását; a nemek közötti egyenlőség, a civil társadalom szerepe és a korrupció elleni küzdelem" - derül ki a bizottság közleményéből. További kiemelt terület "a szociális védelem, egészségügy és oktatás, a kedvező vállalkozói környezet támogatása és a regionális integráció elmélyítése, a fenntartható mezőgazdaság és tiszta energia, a külső megrázkódtatások elleni biztosítékok megteremtése, valamint az élelmiszer-ellátás biztonságával és az éghajlatváltozással járó kihívások növekedési lehetőségekké való átalakítása".
    Piebalgs megerősítette azt is, hogy a jövőben jobban összpontosítanak a legszegényebb országokra a közepes jövedelműek rovására.
    Az Európai Unió - a tagállamok, valamint az uniós költségvetés együttesen - a világ legnagyobb donorának számít a hivatalos fejlesztési segélyek tekintetében. Tavaly 53,8 milliárd eurót biztosított ilyen célra, a teljes segélyezés több mint felét.
    Csütörtökön jelentették be azt is, hogy az unió véglegesen jóváhagyta azt a mandátumot, amelynek alapján saját bankja, az Európai Beruházási Bank (EIB) szélesebb körű támogatást tud nyújtani a szomszédságpolitika körébe tartozó, illetve partnerként kezelt országoknak, így az "arab tavasz" számos országának is. A 2007-2013 között nekik nyújtható kedvezményes kölcsönök teljes kerete így megközelíti a 30 milliárd eurót.
    Az EU-tagállamok külügyminiszterei éppen a hét elején állapították meg, hogy a demokratikus változásokat élő országokban kiemelt figyelmet kell fordítani a gazdasági támogatásra.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • Novella pályázati felhívás

   Novella pályázati felhívás

  • Megjelentek a műteremlakások pályázatai

   A MANK Nonprofit Kft. a bérlőkijelölési jogával érintett üresen álló műteremlakások határozott időre szóló bérlésére nyilvános pályázatot ír ki. A műteremlakások bérlésére pályázhat minden olyan alkotóművész, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és csatlakozott a Magyar Mecénás Programhoz.

  • Városligeti Gyermeknap 2018

   A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Városligeti Gyermeknap alkalmából rajzpályázatot hirdet hazai általános és középiskolások számára.

  • Műfordítási projektek

   A műfordítási projektek támogatásának fő célja a kulturális és nyelvi sokféleség előmozdítása az Unióban és a Kultúra alprogramban részt vevő országokban, a magas színvonalú irodalmi művek országok közötti forgalmának ösztönzésével, hozzáférésük javításával az Unióban és azon kívül, valamint az új[…]

  • Ne menj el mellette!

   Pályázati cél: Az ifjúság figyelmének felkeltése az örökségvédelem iránt, az örökségi értékek megszeretésének és megbecsülésének kialakítása a települési örökségállomány megismerésén keresztül, a kutatómunka és a népszerűsítő tevékenység fejlesztése, a korosztályok közötti együttműködés erősítése.

  • Én házi kedvencem

   Országos rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákoknak az Országos Állatvédelmi Alapítvány az Én házi kedvencem címmel.

  • Verselj Petőfit!

   Válassz egy Petőfi-verset, és szavald el, zenésítsd meg, rappeld el, vagy csak mondd el, milyen érzéseket vált ki belőled!Mindezt vedd fel videóra és küldd el a szavaloverseny300@gmail.com címre, május 6-ig!

  • KINCSTÁR - alkotáspályázat

   Azt mondják, pénz beszél, kutya ugat - de vajon mit mondhat? Tudjuk, a pénz nem boldogít, de jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint. Van, aki a fogához veri a garast, más meg elköltené a Dárius kincsét is. Az[…]

  • Kapcsolódj be a közvetítésbe!

   alkotói támogatás hátrányos helyzetű (elsősorban roma) fiatalok számára

  • Jam for Nature - Zenei tehetségkutató verseny

   Az elmúlt évek sikerére való tekintettel 2018-ban is megrendezésre kerül a Jam for Nature zenei tehetségkutató verseny, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő keretin belül, fellépési lehetőséget teremtve feltörekvő zenekarok, formációk számára.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  2035
  Cikkek
  818
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1034730

  Ki van jelen

  Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • gerpstikronci https://image.sendsay.ru/image/wt2hp
  • дверь. томского maximum депрессивное легк https://docs.google.com/open?id=6pivtkc
  • tester77
  • tester55
  • деревянной обломанной желающий архив двенадцатью

  AZ ÖN IP CÍME