Külföld

Külföldi hírek

Újra összeáll a hírhedt kínai hackercsoport

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

hucTöbb év szünet után újra összeáll a több ezer amerikai honlap feltörésével híressé vált kínai hackercsoport, a Honker Union of China. Bár a társaság elsősorban védelmi kutatásokra koncentrál majd, az újabb támadásokat sem tartják kizártnak.

Újra összeáll a leghírhedtebb kínai hackercsoport, a Honker Union of China (HUC) - jelentették be a szervezők. A magát patriótaként és nacionalistaként hirdető társaság neve magyarra fordítva "vörös hackereket", hungkókat (hongke) jelent, tagjai "a kínai kormány harcát segítik az amerikai imperalizmus és a japán militarizmus elleni harcban".
    A HUC 1999-ben alakult, miután a NATO Jugoszlávia elleni légitámadása során az Egyesült Államok tévedésből a belgrádi kínai nagykövetséget bombázta, három újságíró halálát és óriási kínai közfelháborodást okozva. Működésének első öt évében a csoport több ezer amerikai honlapot - elsősorban tagállami és kormányzati portált - tört fel és írt tele a kínai rendszert éltető s az amerikait elítélő szövegekkel.
    Kínai részről a HUC vett részt az USA-val szembeni 2001-es kiberháborúban, amely azután tört ki, hogy egy amerikai kémrepülőgép áprilisban kényszerleszállást hajtott végre Kína déli részén. A társaság akkoriban rendkívül sok tehetséges hackert tudott sorai közt, a taglétszám 80 ezer fő körül volt - mondta el Lin Jung (Lin Yong), a honlap akkori üzemeltetője, a társaság egyik alapítója és vezető hackere.     A közel öt év szünet utáni újraszerveződés fő célja nem a támadás, hanem - éppen ellenkezőleg - az esetleges támadások kivédése, az információs háborúra való felkészülés. "Arra törekszünk, hogy a kínai vállalatok, minisztériumok és kutatóintézetek rendszereinek védelmét segítsük" - nyilatkozott Li Jung. Az alapító hozzátette: ezen túl főiskolai tréningekkel segítik majd a leendő hackereket, a tanulókat pedig tudásuk rossz célokra való felhasználása helyett legitim állások betöltésére ösztönzik.
    A korábbi, külföldi honlapok elleni támadásokat valószínűleg nem folytatja a HUC, persze szükség esetén, vagyis speciális szituációkban ez nem kizárt - mondta Li. A társaság elutasította azokat a feltételezéseket, miszerint a kínai kormány támogatásával szerveződnének újra. "Sem a kormányhoz, sem a hadsereghez nem volt soha közünk" - védekezett az alapító.     Külföldi vállalatok, hivatalok és szellemi tulajdonjogok védelmét képviselő szervezetek évek óta állítják, hogy a kínai kormány a közvetlen forrása számos politikailag motivált adathalász támadásnak. A vezetés ugyanakkor tagadja, hogy bármilyen hackertevékenységet szponzorálna, mondván, éppen ő maga az ilyen támadások legfőbb áldozata.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040684

  Ki van jelen

  Oldalainkat 33 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME