Külföld

Külföldi hírek

Belgrádi ellenzéki vélemény: Koszovóban egy új Vihar hadművelet van kibontakozóban

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

felszolitFélő, hogy még egy hónap sem múlik el, és Koszovóban a horvátországi Vihar hadművelethez hasonló forgatókönyv fog lejátszódni.

Vuk Draskovic, a Szerb Megújhodási Mozgalom vezetője szerint olyan forgatókönyv forog közkézen, amely "vérontás kirobbantására irányul, melynek nyomán pótkocsis traktorok indulnak meg Szerbia felé és mindennek eredményeként a szerb népen Nyugat-ellenes gyűlölet lesz úrrá".
    "Itt az idő, hogy megbarátkozzunk a ténnyel, amely szerint vereséget szenvedtünk" - fogalmazott Draskovic a B92 belgrádi hírügynökségnek nyilatkozva szerdán.
    Draskovic azzal vádolja a szerb hatóságokat, hogy titkolják az észak-koszovói történések valódi hátterét, és sürgette, hogy közöljék a nyilvánossággal mindazt, amit a szerb biztonsági szolgálatok a szerb parlament nemzetbiztonsági tanácsa tagjai elé tártak - a minapi zárt ajtók mögötti tárgyaláson - a közelmúltban lejátszódott észak-koszovói fegyveres incidenssel kapcsolatosan.
     A lövöldözésbe torkolló incidens szeptember végén akkor robbant ki, amikor Észak-Koszovóban, a tiltakozó szerbek, megközelítették a nemzetközi békefenntartók (KFOR) egységeit, egy kamionnal át akarták törni a szerbek által használt alternatív és illegális átkelőhelyet lezáró szögesdrót akadályt. Hír szerint dulakodásra is sor került melynek során egy amerikai békefenntartó kezéből a szerbek kitépték a fegyvert, a KFOR erői ekkor önvédelemből tüzet nyitottak a támadókra, akik közül többet megsebesítettek. A koszovói nemzetközi békefenntartó erők közölték, hogy az incidenset szélsőséges szerb elemek robbantották ki.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040710

  Ki van jelen

  Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME