Külföld

Külföldi hírek

Határállomás-blokádot terveznek a szlovák szakszervezetek magyar segítséggel is

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

szrajkHatárállomás-blokádot terveznek a szlovák szakszervezetek október 11-re, hogy tiltakozzanak a nyugdíjkorhatár növelése, az adóreformok és az egészségügy magánosítása ellen - jelentette be Emil Machyna, a Kovo szakszervezeti szövetség elnöke keddi pozsonyi sajtóértekezletén.

Machyna szerint október 11-én mintegy fél órára - délután fél négy és négy óra között - a szlovák tüntetők lezárják az Ausztriába, Magyarországra, Lengyelországba és Csehországba vezető határátkelőket.
    "Minden határátkelőn ott lesznek a lengyel, a magyar, az osztrák és a cseh kollégáink is" - állította a szakszervezeti vezető. Hozzátette: jelképes határátkelő blokádról van szó. További részleteket a tervezett tiltakozó akcióról nem közölt.
    "Nem értünk egyet azzal, hogy csökkenjenek a nyugdíjak Szlovákiában" - jelentette ki Machyna. Szerinte ez csak tovább rontaná a lakosság általános életszínvonalát. "Ha a kormány tervei megvalósulnak, Szlovákiában 1,2 millió szegény ember lesz, akiknek problémáik lesznek a megélhetéssel" - szögezte le a szakszervezeti vezető.
    Szlovákiában a kormány a nyugdíjrendszer átalakításán dolgozik. Több szakértő is azt állítja, ha megvalósulnak a tervek, csökken a nyugdíjak átlagértéke.
    A Kovo szakszervezet ugyanakkor azt követeli, hogy a jövő évben legalább 4,1 százalékkal emelkedjen a minimálbér. Ebben a témában sincs egyetértés a kormány és a szakszervezetek között. A kormány a minimálbért a mai szinten szeretné hagyni.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  RVE

  bgaBethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  2027
  Cikkek
  812
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1018372

  Ki van jelen

  Oldalainkat 265 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • rostfebsicompnavi
  • waregasembverdowb
  • tergakidisseba
  • miadlintherarolpe
  • emlarosredami

  AZ ÖN IP CÍME