Külföld

Külföldi hírek

Külföldi sajtó Magyarországról - Sme: Utcán Orbán hívei

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

 

A szlovák napilapok terjedelmes riportokban számolnak be a szombati budapesti kormányellenes tüntetésről. A Pravda című baloldali napilap úgy látja: az a tény, hogy a lengyel szakszervezetektől kikölcsönzött Szolidaritás néven a kormányellenes tüntetők ernyőszervezetet alakítottak, "világosan mutatja, hogy úgy, ahogy a nyolcvanas években, most is a kormány megbuktatására megy ki a játék". Elemzőkre hivatkozva, a lap azt írja: nem valószínű, hogy az utca nyomására Orbán Viktor változtatna politikáján.
    A liberális Sme napilap "Utcán Orbán hívei" cím alatt kommentárban is foglalkozik a tüntetéssel. Peter Morvay, a szerző szerint a tüntetőknek igazuk van abban, hogy "a kormány gazdaságpolitikájának nagyobbik része - beleértve azt a részt is, amely állítólag a gazdaság megmentésére szolgál - dilettáns és kaotikus". Igazuk van abban is, hogy mindezt a kormány és a miniszterelnök "autoriter módon" érvényesíti, nem konzultál sem az ellenzékkel, sem a szociális partnerekkel, s a nem kormánypárti szakértőket sem hallgatja meg.
    Az újság ugyanakkor rámutat: a most Orbán távozását követelő szakszervezeti vezetők ugyanazok az emberek, mint azok, akik Orbánt korábban hatalomra segítették, amikor közösen megakadályozták és elutasították a reformokat, holott azok akkoriban még kevésbé lettek volna fájdalmasak, mint ma.
    Azok többsége, akik ma a miniszterelnököt szidják, korábban aktívan segített neki terjeszteni a "téveszméket", miszerint lehetséges tovább élni az "elhízott állammal és a nem hatékony közkiadásokkal". Ezek az emberek abban bíztak, hogy istenadta joguk megtartani a Kádár-korszak vívmányait, amelyekre oly büszkék voltak, holott azok a nyugati kölcsönökön alapultak.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041417

  Ki van jelen

  Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME