Külföld

Külföldi hírek

Új Orosz Birodalom a Csendes-óceánon

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Új Orosz Birodalom a Csendes-óceánonAnton Bakov, az orosz állami duma volt képviselője, ma egyszerűen vállalkozó és utazó vásárolt néhány lakatlan szigetet a Csendes-óceánon, és kikiáltotta az Új Orosz Birodalom elnevezésű államot.

A Komszomolszkaja Pravda című lapnak adott interjúban Bakov elmondta: manapság egy lakatlan sziget már százezer dollárért kapható, de a felső árhatár a csillagos ég. Ő maga jelenleg 16 szigetre és egy szárazföldre - a Déli-sarkra tart igényt. Nem nyugtalanítja, hogy az érvényes nemzetközi szerződések értelmében a Déli-sark nem lehet senkié. Azt mondja, a szerződésekben csak arról van szó, hogy új szuverenitási igényeket nem lehet hirdetni, de ilyen igénye számos országnak volt és van, Nagy-Britanniától Argentínáig. "Az Orosz Birodalom pedig régen igényt tart, és a birodalom utódai vagyunk" - mondta.
Az új birodalomnak jelenleg hat alattvalója van, de Bakov szerint tömegesen érkeznek az állampolgársági kérelmek, és nem telik bele egy év, legalább egymillió lesz az alattvalók száma: bárkit befogadnak a volt Szovjetunió, valamint a korábban az orosz birodalomhoz tartozó Finnország és Lengyelország egy része területéről.  
Bakov elmondta: ő miniszterelnök lesz, az uralkodás túl nagy felelősség. "És ha nem akarunk köznevetség tárgyává válni, az uralkodónak törvényesnek és elismertnek kell lennie" - hangoztatta, és jelezte, hogy tárgyalások folynak a Romanov-házzal. Alkotmányos, föderációs monarchiát tervez az alapító.  
Az új állam jövendő kormányfője kifejtette: náluk jelenleg minden föld állami tulajdonban van, és nem hiszi, hogy ez valaha másképp lesz, de egyelőre az új birodalomnak még nincsenek törvényei, mert nincs még parlamentje sem. A parlament megalakítását jövő augusztus 31-re tervezik, akkor jöhet az alkotmány kidolgozása és a döntés a zászlóról.
Címer már van: a kétfejű orosz sas karmaiban a szovjet címerből kölcsönzött sarlót és kalapácsot tart, mert - mint mondta -, az új állam történelme közös a Szovjetunióval, és "mindenkin átment a XX. század szekere".
Bakov úgy véli, hogy a birodalom újjászületése egyben az orosz nép újjászületése is, amely az 1917-es kommunista forradalommal megszűnt önmaga lenni.
Arra a kérdésre, hogy ki fog náluk az építkezéseken dolgozni, s hogy arra tádzsikokat, vagy kaukázusiakat kell felvenni, mint Oroszországban, Bakov azt válaszolta, hogy az oroszok mindig könnyen megtalálták a közös nyelvet más népekkel.
Nem titkolta, hogy nyereségre is számít a befektetésekből, és arról álmodik, hogy felépítse az orosz Hongkongot. Nem a Déli-sarkon, hanem közelebb az Egyenlítőhöz. "Ezek a befektetések messze hasznosabbak, mint például a Krasznodari területen. Ha másért nem, már csak azért is, mert egész éves üdülőhelyek, nem úgy, mint Szocsi, ahol három hónapig lehet nyaralni.
Bakov azt mondta, akadnak rajta kívül is, akik készek befektetni az elképzelésbe, és úgy vélte: az Új Orosz Birodalom elismerésével a későbbiekben nem lesz probléma.

 

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040924

  Ki van jelen

  Oldalainkat 37 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME