Külföld

Külföldi hírek

Nem bíznak a német újságok a keleti partnerekben

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Erős kételyeket fogalmaztak meg a keleti partnerek együttműködési készsége kapcsán a pénteki német újságok. Az Európai Unió Varsóban zajló keleti partnerségi csúcstalálkozójával összefüggésben több napilap úgy értékelte, hogy meglehetősen nehéz szomszédokról van szó. A Financial Times Deutschland szerint miközben az unió a keleti partnerekkel való együttműködés elmélyítésére törekszik, az érintettek alig tesznek valamit ennek érdekében. A Der Tagesspiegel pedig úgy vélekedett, hogy a szóban forgó országok csak egyet akarnak, mégpedig az EU-hoz való, mielőbbi csatlakozást.
A Financial Times Deutschland arra emlékeztetett, hogy a keleti partnerségi program megvalósításában az azt 2009-ben Svédországgal együtt kezdeményező, az uniós elnöki tisztséget betöltő Lengyelország  történelmi megbízatást lát. Varsó nem csupán a gazdasági kapcsolatok erősítését tűzte ki célul, de a demokrácia, illetve az emberi jogok érvényesülésének  segítését is a hat egykori szovjetköztársaságban.
A valóságnak azonban kevés köze van a lengyel álmokhoz - fogalmazott a német üzleti és egyben politikai napilap, mindenekelőtt Fehéroroszország példáját hozva fel. Az újság szerint a minszki vezetés - Aljakszandr Lukasenka elnökkel az élen - az ellenzék brutális elnyomásával csaknem minden hidat felégetett. De szinte még nagyobb a probléma Ukrajnával, amely egy évvel ezelőtt a régió demokratizálódása szempontjából még egyfajta reménysugárnak számított - vélekedett a lap a volt kormányfő, Julija Timosenko bírósági felelősségvonására utalva.
A lapnak nyilatkozó Alexander Graf Lambsdorff,  a német konzervatívokkal közösen kormányzó, liberális Szabad Demokrata Párt európai parlamenti képviselője kifejtette: az Európai Unió súlyos dilemma előtt áll. Értékorientált külpolitikát folytat, és egyik központi célkitűzése a demokrácia erősítése. "Keleti partnereink azonban a demokratikus kultúrával igencsak hadilábon állnak" - hangoztatta Lambsdorff, aki szerint az unió ennek ellenére nem adhatja fel.
A liberális politikus értesülése szerint ebből kiindulva napirenden van egy úgynevezett demokrácia-alap létrehozása, amellyel az EU a demokratikus mozgalmakat kívánja erősíteni nemcsak Fehéroroszországban és Ukrajnában, de Moldovában, Grúziában, Örményországban és Azerbajdzsánban is.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041348

  Ki van jelen

  Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME