Külföld

Külföldi hírek

Nagyszabású fotókiállítására készül a londoni National Gallery

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A londoni National Gallery 2012. évi programjának egyik kiemelt tárlata lesz a múzeum első nagyszabású fotókiállítása, amely a fotográfia elmúlt 150 évének történelmén kalauzolja végig a látogatókat. A múzeum jövő októberben megnyíló Seduced by Art: Photography Past and Present (A művészet által elcsábítva: a fotográfia múltja és jelene) című kiállításán a korai és a kortárs fotográfia "kivételes alkotásain" keresztül ismerhetik meg az érdeklődök a fényképészet elmúlt 150 évének történetét.
A különleges tárlat a William Turner angol romantikus festő és a 16. századi velencei reneszánsz egyik legnagyobb képviselőjeként tisztelt Tiziano Vecellio alkotásainak szentelt kiállítások mellett a galéria 2012-es évadjának harmadik legnagyobb attrakciója lesz - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk).
Mások mellett Tom Hunter, Thomas Struth, Craigie Horsfield, Sam Taylor-Wodd és Beate Gütschow munkái között barangolva fedezhetik fel a látogatók a fotográfia legnevesebb képviselőinek alkotásait. A kurátorok a korai és a késő 19. századi fényképészek közötti kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt és egyúttal bemutatják, hogy miként merítettek inspirációt a műfajilag-behatárolt alkotások olyan más művészettörténeti hagyományokból és témákból, mint a csendéletek, a tájképek és a portrék.
Eltekintve a brit fotós, Tom Hunter munkásságának szentelt kisebb és ingyenesen megtekinthető kiállításától, a galériának ez lesz az első nagyszabású fotótárlata, amely kitűnő lehetőséget kínál a fotográfia valódi művészetként való felfogásáról szóló több évtizedes vita lezárására, vagy legalább is új szintre emelésére.
A jövő év másik két kiemelt kiállításainak egyikén a fényjáték két nagymestereként tisztelt William Turner és Claude Lorrain 17. századi francia tájképfestő művészetében felfedezhető kapcsolatokat ismerhetik meg a látogatók. A 2012 márciusától júniusig tartó kiállítást követően kortárs brit művészek, költők és zeneszerzők Tiziano Vecellio három festménye inspirálta munkáit állítja ki a galéria. A Metamorphosis: Titian 2012 (Átváltozások: Tiziano 2012) című tárlat júliusban, az olimpiai játékokkal egy időben nyílik meg.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040715

  Ki van jelen

  Oldalainkat 46 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME