Külföld

Külföldi hírek

A magyar BT-tagság mellett lobbizott az ENSZ-ben Schmitt Pál

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Magyarország biztonsági tanácsi tagságának népszerűsítése állt azoknak a kétoldalú tárgyalásoknak a középpontjában, amelyeket Schmitt Pál köztársasági elnök az ENSZ-közgyűlés általános vitájának margóján folytatott szerdán New Yorkban.

Magyarország kész közreműködni mezőgazdasági szakemberek, orvosok és állatorvosok képzésében és megosztani az energetika területén szerzett tapasztalatait - mondta a köztársasági elnök a Ralph Gonsalvessel, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek miniszterelnökével folytatott tárgyalásán.
A Dimítrisz Hrisztofiasz ciprusi államfővel folytatott tárgyalásán Schmitt Pál kiemelte a két ország hagyományosan jó kapcsolatai melletti elkötelezettségét, és felajánlotta a magyar EU-elnökség tapasztalatainak átadását, mivel Ciprus 2012 második felében tölti be ezt a tisztséget.
Magyarország elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelem mellett, e folyamatok a tengerszint emelkedése miatt súlyosan veszélyeztetik a szigetországok létét - hangsúlyozta a köztársasági elnök az Ikililou Dhoinine Comore-szigeteki államfővel lezajlott megbeszélésén. Schmitt Pál tárgyalópartnere érdeklődött a magyar felsőoktatási ösztöndíjakról, amelyek segítségével már eddig is számos, a fejlődő országokból érkezett diák végzett a magyar egyetemeken.
Hajlemariam Deszalegn etióp miniszterelnök-helyettes nagyra értékelte az addisz-abebai víztisztító és szennyvízelvezető rendszer kiépítésében játszott magyar közreműködést, és érdeklődést mutatott a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok megerősítése, valamint az oktatási kapcsolatok aktivizálása iránt. Schmitt Pál hangsúlyozta, hogy Magyarország kész részt venni az infrastrukturális fejlesztésekben és etióp diákokat fogadni a magyar egyetemeken.
A Goodluck Jonathan nigériai elnökkel folytatott tárgyalásán Schmitt Pál felidézte azt a támogatást, amelyet Magyarország Nigéria 2010-2011-es BT-pályázatához nyújtott, és kifejezte reményét, hogy a viszonosság elve alapján Magyarország is számíthat a legnépesebb afrikai ország szavazatára.
A köztársasági elnök délben részt vett a Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár által a delegációk számára adott ebéden, este pedig azon a fogadáson, amelynek házigazdája Barack Obama amerikai elnök volt.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041426

  Ki van jelen

  Oldalainkat 56 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME