Külföld

Külföldi hírek

Közép-európai Szabályozó Hatóságok Fóruma

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Ünnepélyesen bemutatták pénteken Varsóban azt az online munkafelületet, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) készített a Közép-európai Szabályozó Hatóságok Fóruma (CERF) munkájának összehangolására és hatékonyabbá tételére.

A CERF 2009-ben jött létre a magyar, a cseh, a szlovák és a román médiahatóságok együttműködésével. A mára hat tagországot számláló fórumhoz csatlakozott Lengyelország és Szerbia is. Az együttműködés célja a határokat átlépő audiovizuális szolgáltatások felügyeletének megkönnyítése. A fórum minden év szeptemberében ülésezik, Prága és Budapest után idén Lengyelország fővárosa a házigazda, a jövő évi ülést Pozsonyban tartják.
A mostani ülés elsősorban az audiovizuális szolgáltatások irányelveinek életbe léptetésével foglalkozott. A varsói ülésen megfigyelőként jelen volt Szlovénia, illetve Ciprus és Franciaország is. A CERF Boszniára és Horvátországra is szeretné kiterjeszteni az együttműködést, és a jövő évi ülésre további megfigyelőket szeretne meghívni.
Ocskó György, a magyar küldöttség tagja, a Médiatanács nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa az MTI-nek elmondta: számos olyan műsorszolgáltató van, például az HBO, az MTV és a Cool TV, amely a magyar közönséget célozza meg, de az ország határain túlról, általában a szomszéd országokból sugározza programját.
Az EU alapjoga biztosítja, hogy a szolgáltatások - köztük a műsorszolgáltatás - szabadon áramoljanak az országok között, de csak akkor, ha ez gazdasági előnyök miatt történik, vagyis az adott országban a szolgáltató kedvezőbb feltételekhez jut. Ha viszont az a célja, hogy a célország törvényeit kijátssza, nem igazolható az eljárás.
Az ülés egyik legfontosabb eseménye az volt, hogy a magyar küldöttség bemutatta az NMHH által készített honlapot - mondta el Auer János, a Médiatanács tagja.
Az online munkafelület nagyon gyors információcserét tesz lehetővé a szabályozó hatóságok között a vélelmezett jogsértések ügyében. A CERF legtöbb országában a műsorszolgáltatóknak csupán 30 napig kell megőrizniük egy-egy műsorszám felvételét, és mire beérkezik a panasz, a határidő könnyen lejárhat anélkül, hogy az adott hatóság a műsorszámot bekérhetné. Ha a felvétel nincs meg a monitoring rendszerben, akkor nem lehet a panasszal mit kezdeni.
A honlap elkészítését Szalai Annamária, az NMHH és a Médiatanács elnöke vállalta, a magyar hatóság ezzel kívánt hozzájárulni az együttműködés sikeréhez. A költségeket is az NMHH állta.
Jan Dworak, a lengyel médiatanács elnöke az MTI-nek nyilatkozva  kiemelte a szabályozók szerepét a választási kampányban.
Elmondta: a résztvevők azt vitatták meg, hogy milyen alapelvek kötelezők az elektronikus médiában a választási kampányban, és hogyan érvényesítik ezeket a CERF országaiban. További fontos téma volt a televíziók digitalizálásának folyamata, amely mindegyik országban nehézségekkel jár, és műszaki, szabályozási problémákat vet fel.
A lengyel szakember nagyon fontosnak, szépen tervezettnek, az integráció korszerű eszközének  nevezte az NMHH által készített honlapot, és gratulált a magyar hatóságnak a közös online felület elkészítéséhez.
Ez nagyon fontos lépés volt a valódi együttműködés szorosabbra fűzésében - mondta Jan Dworak.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040928

  Ki van jelen

  Oldalainkat 42 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME