Külföld

Külföldi hírek

Lezuhant két katonai felderítőgép Tajvanon

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Baleset ért két tajvani katonai felderítőgépet, amelyek három pilótával a fedélzetükön gyakorlórepülés közben eltűntek Tajvan hegyvidéki területein - jelentette a Hszinhua hírügynökség szerdán helyi illetékesekre hivatkozva.

A két repülőgép kedden este 7 óra 39 perckor szállt fel a Hualien városhoz közeli légi bázisról. A két repülő 13 perccel felszállás után tűnt el a radar képernyőjéről - közölték katonai források, azzal, hogy a baleset oka egyelőre ismeretlen. Jilan (Yilan) megyében, ahol robbanások hallatszottak, a kutatáshoz a hadsereg teljes helyi állományát kivezényelték; megtalálták a hegyoldalnak ütközött gépek roncsait és a pilóták földi maradványait.
A védelmi tárca legfrissebb tájékoztatása szerint mindkét gép a vietnámi háború korából való, az egyik egy RF-5-ös, a másik egy F5F típusú kétüléses gyakorló gép volt. "Ez a típusú repülőgép több mint 35 éve van rendszeresítve a légierőnél (…) s nem szeretnénk, ha velük repülő pilótáink az életüket kockáztatnák" - hangoztatta a védelmi tárca szóvivője, David Lo, utalva az F-5-ös flottára. Még megjegyezte: remélik, hogy az Egyesült Államok mielőbb eladja számunkra az F-16 C/D típusú vadászbombázókat.
Tajpej még 2007-ben jelentette be igényét 66 darab korszerű F16-os-ra, amelyek korszerűbb radarral vannak felszerelve, és hatásosabb fegyverzettel rendelkeznek, mint az F-16 A/B típusúak. Az üzletről szóló döntés épp aktuális Washingtonban, ezért Peking az utóbbi időben többször is nyomatékkal hangsúlyozta: rossz néven venné a fegyvereladásokat, s azzal fenyegetett, hogy ha azokra mégis sor kerül, a kétoldalú kapcsolatok sínylik meg a lépést.
Diplomáciai forrásokból úgy tudni, hogy az Egyesült Államok ezúttal nem akar kockáztatni, s az üzlettel nem fogja a legutóbbi, 6,4 milliárd dolláros fegyvereladásokhoz hasonló módon magára haragítani a kínai vezetést.
A Kínai Népköztársaság (KNK) területe részének tekinti Tajvan szigetét, s az "egy Kína" elv elismertetésével ezt fogadtatja el a KNK-val diplomáciai kapcsolatban álló összes országgal. Peking a tajvani fegyvereladásokat a belügyeibe való beavatkozásnak, biztonsági veszélyforrásnak tekinti.
A jelenleg Kuomintang-párti kormányzás alatt álló Tajvan és Peking között az utóbbi időben jelentős közeledés tapasztalható, elsősorban gazdasági, pénzügyi, kereskedelmi, kulturális és turisztikai területeken. Az elmúlt időben a tajvani kormányzat sem állt ki hangosan a fegyvervásárlás mellett, de - nem kis részben belpolitikai okokból - nem is állt el a szándékától.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040930

  Ki van jelen

  Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME