Külföld

Külföldi hírek

Franciaország 30 ezer új börtönférőhelyet hoz létre 2017-ig

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Franciaország a jelenlegi közel 60 ezer mellé 30 ezer új börtönférőhelyet alakít ki 2017-ig, valamint katonai jellegű átnevelő helyeket hoz létre a fiatalkorú bűnözők számára - jelentette be kedden Nicolas Sarkozy államfő a Párizs közeli Réau októberben megnyíló büntetésvégrehajtási intézetében tett látogatásán.

A köztársasági elnök jelezte, hogy a javaslatokat tartalmazó, új büntetésvégrehajtási törvénytervezet "néhány héten belül" a nemzetgyűlés elé kerül.
"Ahhoz, hogy az elzárásra vonatkozó büntetéseket normálisan végre lehessen hajtani, 80 ezer börtönférőhelyre van szükség Franciaországban" a jelenlegi 56500 helyett - hangsúlyozta az elnök, emlékeztetve arra, hogy 65 ezer elítélt van az országban.
"Ez a célkitűzés, amely benne lesz a végrehajtási törvényben, példa nélküli bővítést jelent, amelyet 2017-ig kell végrehajtani ... Ez további 30 ezer férőhely kialakításához vezet" - tette hozzá. Arra is felhívta a figyelmet, hogy 2007 óta Franciaországban 7 ezer új börtönférőhelyet adtak át.
Az államfő arról is beszélt, hogy "egy visszaesőt nem lehet ugyanolyan módon bebörtönözni, mint egy néhány hónapra elítélt kezdő bűnözőt", ezért a kormányzat többfajta büntetésvégrehajtási intézet létrehozására tesz javaslatot: "gyorsan új börtönöket kell nyitni olyan, rövid időre elítéltek számára, akik nem jelentenek különösebb veszélyt".
Fiatalkorúak részére pedig húsz új javítóintézetet épít a kormányzat a 2002 óta átadott negyven mellé.
Sarkozy azt is bejelentette: a tervek között szerepel az is, hogy "kevésbé súlyos szabálysértést" elkövetett fiatalok ezentúl "polgári szolgálatot teljesíthessenek néhány hónapig a honvédelem egyik integrációs intézményének keretein belül". Az államfő ezzel átvette a 2007-es elnökválasztás baloldali jelöltje, Ségolene Royal egyik legszimbolikusabb javaslatát, amely hatalmas vitát váltott ki a Szocialista Párton belül. Royal a kampányában úgy vélte, hogy a fiatalkorú bűnözőket katonai jellegű átnevelő iskolákba kellene küldeni.
A közbiztonsági kérdéseket a korábban belügyminiszteri posztot is betöltő államfő az egyik legfontosabb politikai témává tette. A jövő tavasszal esedékes elnökválasztás fényében az ezen a területen elért eredményekért (pontosabban eredménytelenségekért) számos bírálat éri Sarkozyt.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041308

  Ki van jelen

  Oldalainkat 127 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME