Külföld

Külföldi hírek

Gyászolják a Jaroszlavl mellett lezuhant sportolókat

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Az állami duma egyperces csenddel emlékezett meg pénteken a szerdai jaroszlavli légi katasztrófa áldozatairól, és Moszkvában az emberek virágokat, játékokat vittek pénteken azoknak az államoknak a nagykövetségeihez, amelyeknek állampolgárai életüket vesztették a Jak-42-es lezuhanásakor.

 

Csehország, Szlovákia, Fehéroroszország, Ukrajna és Svédország nagykövetségein kitették az áldozatok fekete szalaggal átkötött fotóit, és az emberek ide helyezik a virágokat.
Az illetékes főhatóság közölte: a gép mindkét feketedobozát megtalálták, és mindkettő ép, de mivel a víz alól hozták ki, időt vesz igénybe megszárításuk és a rögzített anyag feldolgozása.
Bejelentették, hogy egész Oroszországban minden Jak-42-est soron kívüli vizsgálatnak vetnek alá, s ez egy hét alatt lezajlik. A Jak-42 típusú repülőgép műszaki adatai és sematikus rajza

Az ilyen típusú repülőgépek használatát nem tiltják be, de minden egyes gép esetében külön döntenek majd arról, hogy repülhet-e a továbbiakban.
Az orosz lapok pénteken arra a megállapításra jutottak, hogy bármi volt is e legutóbbi légi katasztrófa közvetlen oka, a hiba az orosz polgári légi forgalom egész rendszerében van, a repülőgépgyáraktól a pilóták képzésén át a karbantartás területéig mindenütt problémák vannak.
A Moszkovszkij Komszomolec című lap első oldalán idézte fel Magomed Toboljev berepülő pilóta, Oroszország hőse augusztusi interjúját, amely ezzel a címmel jelent meg: "Húsz éve gyilkolják az orosz repülést". Toboljev akkor egyebek között azt mondta: "Ősz, tél, és megint kezdenek potyogni. A Jak és AN gépek teljesen amortizálódtak, azonnal le kellene állítani őket".
A lapban további berepülő pilóták beszéltek arról, hogy szerintük a pilóta követhette el a hibát, de e mögött is a rendszer belső problémái állnak: a külföldi gépeken repülő pilóták jóval magasabb fizetést kapnak, ezért a legjobbak ilyen munkát keresnek. De már a kiképzéssel is nagy bajok vannak, mert a főiskolákon nem maradtak jó szakpedagógusok, ezért képzetlen emberek kerülnek ki onnan. De még a gyakoroló repülőgépek sem felelnek meg a célnak.
Elmondták: szép, amit Dmitrij Medvegyev elnök mondott, hogy bármi áron, akár külföldről biztonságos gépeket kell beszerezni. Ám a polgári repülés rendszert alkot, s azokat a gépeket, amelyeket ki akarnak most vonni a forgalomból, a Jakovleveket, Antonovokat külön az orosz körülményekre tervezték, és nem lehet helyettük csak úgy külföldi gépeket alkalmazni, vagy pedig át kell venni hozzájuk a megfelelő rendszert, infrastruktúrát, ami sok billiós kiadásokat követelne. A nyilatkozók egybehangzóan javasolták az egykori polgári repülésügyi minisztérium újbóli megszervezését, mert úgy vélték: a problémák jelentős része abból ered, hogy számtalan, egymástól teljesen független hatóság és főhatóság irányítja a repülést, és így semmilyen rendszert nem lehet megteremteni.
A Komszomolszkaja Pravdában egy szakértő szintén azt fejtette ki: az oroszországi repülőgép-balesetek idei statisztikája felülmúlja a nemzetközi átlagot, és bár minden alkalommal eltérő okokat állapítanak meg, nyilvánvaló: a légi közlekedésben Oroszországban összesűrűsödtek a megoldatlan problémák, és elérték a kritikus tömeget.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041377

  Ki van jelen

  Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME