Belföld

Belföldi hírek

Ma hivatalossá válhat Gyurcsányék távozása az MSZP-ből

sajtoEgy időben tart ma választmányi ülést az MSZP és születésnapi rendezvényt a szocialista pártban működő Demokratikus Koalíció Platform. Ez is előrevetíti azt, amit a Gyurcsány Ferenc vezette tömörülés vezetői jó ideje lebegtetnek: a szétválást. Az erről szóló bejelentést mára ígérte a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc csütörtökön, miután Mesterházy Attila pártelnökkel tárgyalt, azt mondta: lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy a Demokratikus Koalíció távozik az MSZP-ből, mint hogy marad, és azt ígérte, hogy döntésüket szombaton, a platform egyéves születésnapján jelentik be. Ezt azzal indokolta, hogy addig a DK elnöksége és országos tanácsa is ülésezik, és a kilépéshez ezek egyetértése szükséges.
    Azt is közölte, ha úgy döntenek, hogy elhagyják az MSZP-t, képesek lesznek önálló frakciót alakítani, vagyis vele együtt legalább tíz politikus távozik a szocialista frakcióból.
    Ennek tudatában a mai Gyurcsány-beszéd - amelynek helyszíne a Fáy utcai Vasas-sportcsarnok - inkább már a szétválás részleteit illetően igazíthat el. A volt miniszterelnök azt már világossá tette, hogy ha mennek, "egy gombostűt se" visznek magukkal az MSZP-ből, és ebben az esetben lemond a Táncsics Alapítvány vezetéséről. Azt viszont még nem tudni, mi lehet a Gyurcsány-párt neve és kik lesznek a vezetői, mint ahogy a távozás időpontja sem ismert. A korábbi kormányfő csütörtökön valószínűnek nevezte, hogy ha mennek, még az MSZP november közepén esedékes kongresszusa előtt megteszik, de érzékeltette, ez is vita tárgya.
    Ezzel szemben az MSZP-választmány ülésének mai napirendjén hivatalosan nem szerepel a szétválás, igaz, nyilvánvalóan szóba kerül majd, függően attól, hogy mi történik a DK rendezvényén.
    Az előzetes tájékoztatás szerint a választmány meghallgatja Mesterházy Attila pártelnököt, aki a november 12-i kongresszusra történő felkészülésről számol be, majd Szekeres Imre tájékoztatja a testületet a József Attila Alapítvány szakpolitikai anyagairól.
    Az ülést megelőzően a pártelnök és a választmány vezetői Nagy Imre szobránál emlékeznek meg az 1956-os forradalomról.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  RVE

  bgaBethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1882
  Cikkek
  809
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  995741

  Ki van jelen

  Oldalainkat 76 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • juibuzz15garthce
  • ijizomyk
  • thinkge44aciph
  • pen94bu1
  • chipar43handping

  AZ ÖN IP CÍME