Belföld

Belföldi hírek

Navracsics: még jó két évig átalakítás alatt a magyar közigazgatás

parlamentMég jó két évig átalakítás alatt lesz a magyar közigazgatás - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a II. Regeneráció kormányzati karrierexpó megnyitóján szombaton a fővárosi Millenárison.

A tárca vezetője felidézve az első karrierexpót azt mondta, tavaly még csak tervekről tudtak beszámolni, így többek között a kormányhivatalok létrehozásáról. Mint kifejtette: szerették volna a magyar államot átalakítani, hogy ne akadályozó tényező legyen a polgárok számára, hanem "az állam váljon a polgárok barátjává, illetve szolgálójává", szolgálja azokat az embereket, akiknek a pénzéből működik.
    A tervek megvalósultak, illetve megvalósulóban vannak - fogalmazott Navracsics Tibor, aki kiemelte, hogy megyei szinten létrejöttek a kormányhivatalok, megjelent a közigazgatás fejlesztését célzó Magyary-program. Megnyíltak a kormányablakok, amelyek elérték a nekik szánt célt, az udvarias, körültekintő, kulturált ügyintézést. Hozzátette: haladnak tovább a fejlesztések területén, és még jó két évig átalakítás alatt lesz a magyar közigazgatás.
    A várható változások közül kiemelte a járási szintek kiépítését, több kormányablak megnyitását, valamint a Magyary-program keretében a kormánytisztviselői életpályaprogram kiépítését és megvalósítását.
    Értékelése szerint a közigazgatásban egyfajta "kultúraváltás" zajlik, egyre több helyen és egyre többen ismerik fel, hogy a magyar közigazgatás kultúrája a polgárokat szolgáló, ügyfélbarát kultúra, és nem a korábbi, az ügyfeleket elhárító kultúra.
    Navracsics Tibor a karrierexpóról azt mondta, jó okkal remélhetik, hogy évről évre ismétlődő rendezvény lesz, és lehetővé teszi az érdeklődőknek, hogy bepillantsanak a közigazgatásba, illetve a másik oldalról, hogy megismertessék a legújabb "vívmányokat".
    Kitért arra, hogy másodjára is elindul a magyar közigazgatási ösztöndíjprogram. Ennek feltételeit ősszel teszik közzé. A tíz hónapos program során a nyertes diákok nyolc hónapot Magyarországon, valamely központi államigazgatási szervnél töltenek, kettőt pedig külföldi közigazgatási szervnél. Az ösztöndíjasok képzéséről a januártól működő Nemzeti Közszolgálati Egyetem gondoskodik.
    Hende Csaba honvédelmi miniszter az MTI-nek azt mondta, hogy nagyon nagy az érdeklődés a honvédtiszti pálya iránt, a tisztképzés bizonyos területein a 20-szorost is meghaladja a túljelentkezés. A tárcavezetője kiemelte: az új életpályamodell a korábbinál kiszámíthatóbb, világosabb teljesítmény- és vizsgakövetelményeket rögzít a közszolgálati életpálya részeként.
    Kitért arra is, hogy az új Nemzeti Közszolgálati Egyetemen egy helyen, azonos szellemiségben képeznek majd köztisztviselőket, katonákat, tűzoltókat, nemzetbiztonságiakat és a későbbiekben diplomatákat is. Ha valakinek negyvenéves kora körül ki kell lépnie a fegyveres szolgálatból, így megkaphatja még időben azt az átképzést, amely a közszolgálat más területén hasznosítható - jelezte.
    A rendezvényen bemutatják a nyitott közszolgálati életpálya fontosabb elemeit, a karrier- és ösztöndíj lehetőségeket, valamint az elvárásokat az új belépőkkel szemben. Külföldi közigazgatási ösztöndíjasok webkamerás bejelentkezéssel számolnak be tapasztalataikról, szó lesz a pozitív magyar országkép külföldi és belföldi közvetítéséről, a helyi közigazgatás megújulásáról.
    A karrierexpón mind a nyolc minisztérium, az államtitkárságok, a háttérintézmények és a kormányhivatalok is képviseltetik magukat. A tavalyi rendezvényen mintegy 8 ezren vettek részt, és az idén is több ezer érdeklődőre számítanak.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1788
  Cikkek
  822
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1052289

  Ki van jelen

  Oldalainkat 66 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • taalidisqui
  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi

  AZ ÖN IP CÍME