Belföld

Belföldi hírek

Navracsics: még jó két évig átalakítás alatt a magyar közigazgatás

parlamentMég jó két évig átalakítás alatt lesz a magyar közigazgatás - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a II. Regeneráció kormányzati karrierexpó megnyitóján szombaton a fővárosi Millenárison.

A tárca vezetője felidézve az első karrierexpót azt mondta, tavaly még csak tervekről tudtak beszámolni, így többek között a kormányhivatalok létrehozásáról. Mint kifejtette: szerették volna a magyar államot átalakítani, hogy ne akadályozó tényező legyen a polgárok számára, hanem "az állam váljon a polgárok barátjává, illetve szolgálójává", szolgálja azokat az embereket, akiknek a pénzéből működik.
    A tervek megvalósultak, illetve megvalósulóban vannak - fogalmazott Navracsics Tibor, aki kiemelte, hogy megyei szinten létrejöttek a kormányhivatalok, megjelent a közigazgatás fejlesztését célzó Magyary-program. Megnyíltak a kormányablakok, amelyek elérték a nekik szánt célt, az udvarias, körültekintő, kulturált ügyintézést. Hozzátette: haladnak tovább a fejlesztések területén, és még jó két évig átalakítás alatt lesz a magyar közigazgatás.
    A várható változások közül kiemelte a járási szintek kiépítését, több kormányablak megnyitását, valamint a Magyary-program keretében a kormánytisztviselői életpályaprogram kiépítését és megvalósítását.
    Értékelése szerint a közigazgatásban egyfajta "kultúraváltás" zajlik, egyre több helyen és egyre többen ismerik fel, hogy a magyar közigazgatás kultúrája a polgárokat szolgáló, ügyfélbarát kultúra, és nem a korábbi, az ügyfeleket elhárító kultúra.
    Navracsics Tibor a karrierexpóról azt mondta, jó okkal remélhetik, hogy évről évre ismétlődő rendezvény lesz, és lehetővé teszi az érdeklődőknek, hogy bepillantsanak a közigazgatásba, illetve a másik oldalról, hogy megismertessék a legújabb "vívmányokat".
    Kitért arra, hogy másodjára is elindul a magyar közigazgatási ösztöndíjprogram. Ennek feltételeit ősszel teszik közzé. A tíz hónapos program során a nyertes diákok nyolc hónapot Magyarországon, valamely központi államigazgatási szervnél töltenek, kettőt pedig külföldi közigazgatási szervnél. Az ösztöndíjasok képzéséről a januártól működő Nemzeti Közszolgálati Egyetem gondoskodik.
    Hende Csaba honvédelmi miniszter az MTI-nek azt mondta, hogy nagyon nagy az érdeklődés a honvédtiszti pálya iránt, a tisztképzés bizonyos területein a 20-szorost is meghaladja a túljelentkezés. A tárcavezetője kiemelte: az új életpályamodell a korábbinál kiszámíthatóbb, világosabb teljesítmény- és vizsgakövetelményeket rögzít a közszolgálati életpálya részeként.
    Kitért arra is, hogy az új Nemzeti Közszolgálati Egyetemen egy helyen, azonos szellemiségben képeznek majd köztisztviselőket, katonákat, tűzoltókat, nemzetbiztonságiakat és a későbbiekben diplomatákat is. Ha valakinek negyvenéves kora körül ki kell lépnie a fegyveres szolgálatból, így megkaphatja még időben azt az átképzést, amely a közszolgálat más területén hasznosítható - jelezte.
    A rendezvényen bemutatják a nyitott közszolgálati életpálya fontosabb elemeit, a karrier- és ösztöndíj lehetőségeket, valamint az elvárásokat az új belépőkkel szemben. Külföldi közigazgatási ösztöndíjasok webkamerás bejelentkezéssel számolnak be tapasztalataikról, szó lesz a pozitív magyar országkép külföldi és belföldi közvetítéséről, a helyi közigazgatás megújulásáról.
    A karrierexpón mind a nyolc minisztérium, az államtitkárságok, a háttérintézmények és a kormányhivatalok is képviseltetik magukat. A tavalyi rendezvényen mintegy 8 ezren vettek részt, és az idén is több ezer érdeklődőre számítanak.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • Novella pályázati felhívás

   Novella pályázati felhívás

  • Megjelentek a műteremlakások pályázatai

   A MANK Nonprofit Kft. a bérlőkijelölési jogával érintett üresen álló műteremlakások határozott időre szóló bérlésére nyilvános pályázatot ír ki. A műteremlakások bérlésére pályázhat minden olyan alkotóművész, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és csatlakozott a Magyar Mecénás Programhoz.

  • Városligeti Gyermeknap 2018

   A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Városligeti Gyermeknap alkalmából rajzpályázatot hirdet hazai általános és középiskolások számára.

  • Műfordítási projektek

   A műfordítási projektek támogatásának fő célja a kulturális és nyelvi sokféleség előmozdítása az Unióban és a Kultúra alprogramban részt vevő országokban, a magas színvonalú irodalmi művek országok közötti forgalmának ösztönzésével, hozzáférésük javításával az Unióban és azon kívül, valamint az új[…]

  • Ne menj el mellette!

   Pályázati cél: Az ifjúság figyelmének felkeltése az örökségvédelem iránt, az örökségi értékek megszeretésének és megbecsülésének kialakítása a települési örökségállomány megismerésén keresztül, a kutatómunka és a népszerűsítő tevékenység fejlesztése, a korosztályok közötti együttműködés erősítése.

  • Én házi kedvencem

   Országos rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákoknak az Országos Állatvédelmi Alapítvány az Én házi kedvencem címmel.

  • Verselj Petőfit!

   Válassz egy Petőfi-verset, és szavald el, zenésítsd meg, rappeld el, vagy csak mondd el, milyen érzéseket vált ki belőled!Mindezt vedd fel videóra és küldd el a szavaloverseny300@gmail.com címre, május 6-ig!

  • KINCSTÁR - alkotáspályázat

   Azt mondják, pénz beszél, kutya ugat - de vajon mit mondhat? Tudjuk, a pénz nem boldogít, de jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint. Van, aki a fogához veri a garast, más meg elköltené a Dárius kincsét is. Az[…]

  • Kapcsolódj be a közvetítésbe!

   alkotói támogatás hátrányos helyzetű (elsősorban roma) fiatalok számára

  • Jam for Nature - Zenei tehetségkutató verseny

   Az elmúlt évek sikerére való tekintettel 2018-ban is megrendezésre kerül a Jam for Nature zenei tehetségkutató verseny, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő keretin belül, fellépési lehetőséget teremtve feltörekvő zenekarok, formációk számára.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  2036
  Cikkek
  818
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1035027

  Ki van jelen

  Oldalainkat 67 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • voythatuten
  • gerpstikronci https://image.sendsay.ru/image/wt2hp
  • дверь. томского maximum депрессивное легк https://docs.google.com/open?id=6pivtkc
  • tester77
  • tester55

  AZ ÖN IP CÍME