Belföld

Belföldi hírek

Ötvenmilliós hamisítás a szarvasmarhaexportban

navÖtvenmillió forint kárt okoztak az Európai Uniónak azok a vállalkozások, amelyek visszaéltek a fajtatiszta szarvasmarhák kivitele után járó export-visszatérítéssel - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Suller György Attila, a hivatal vám- és jövedéki ügyekért felelős szóvivője kifejtette: a NAV feladatai között szerepel, hogy ellenőrizze egyes uniós agrártámogatások igénybevételének jogszerűségét. Az ilyen jellegű támogatások esetében a gazdálkodók export-visszatérítést igényelhetnek fajtatiszta szarvasmarhák EU-n kívüli országokba történő kivitele után. Ennek egyik feltétele, hogy az állat rendelkezzen megfelelő származási bizonyítvánnyal.
    A közelmúltban a vámosok országszerte több vállalkozásnál is tartottak utólagos ellenőrzést, és súlyos visszaéléseket tártak fel, a szarvasmarhák felvásárlásakor ugyanis ezek a vállalkozások úgy próbáltak jogosulatlan előnyre szert tenni, hogy nyomdai minőségben hamisított okmányokat használtak fel. Így a külföldi származású, illetve magyar, de gyengébb minőségű, ezért csak alacsonyabb áron értékesíthető állatokat papíron kiváló termelési adatokkal rendelkező magyar származású egyedekként állították be - írta közleményében a szóvivő.
    Tájékoztatása szerint a jogosulatlanul igénybe vett támogatásokkal a gazdasági társaságok mintegy 50 millió forintos kárt okoztak az Európai Uniónak, ám a szarvasmarha-ágazatot ért kár ennél jelentősen nagyobb.
    A jogsértő társaságok ellen a NAV az Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértésének alapos gyanúja miatt feljelentést tett a hivatal pénzügyi nyomozóinál, továbbá értesítette a kifizető ügynökséget a jogosulatlanul felvett támogatás visszakövetelése érdekében - közölte Suller György Attila.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  RVE

  bgaBethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1882
  Cikkek
  809
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  994283

  Ki van jelen

  Oldalainkat 70 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • juibuzz15garthce
  • ijizomyk
  • thinkge44aciph
  • pen94bu1
  • chipar43handping

  AZ ÖN IP CÍME