Belföld

Belföldi hírek

Év végéig mindenhová megérkeznek az oktatási-nevelési támogatások

sajtoAz év végéig minden határon túli igénylőhöz megérkeznek az oktatási-nevelési támogatások, az utalások valamennyi régióban időben elkezdődtek - mondta el a nemzetpolitikai helyettes államtitkár.

Répás Zsuzsanna kiemelte: az utóbbi időben több olyan hír kapott lábra, hogy az érintettek nem kapják meg időben az oktatási-nevelési támogatásokat.
    A helyettes államtitkár minden ilyen információt határozottan cáfolt, hangsúlyozva: valamennyi régióban időben el tudtak indulni. Azokban a régiókban, ahol kisebb létszámú kérelmező van, így Muravidéken és Horvátországban, már mindenütt megérkeztek a támogatások - mondta el Répás Zsuzsanna. Vajdaságban szeptember 26-án indult a folyósítás, és két hét alatt kiutalták a támogatásokat minden kérelmező bankkártyájára.
    A legtöbb kérelmezőt számláló Erdélyben a legfrissebb, hétvégi adatok szerint mintegy 47 ezren, már szintén megkapták a támogatásokat.
    Kárpátalján és Felvidéken a napokban indul a támogatások utalása - tette hozzá.
    Az utalások idén sokkal hamarabb megtörténhetnek az új, gyorsabb és költséghatékony bankkártyás rendszernek köszönhetően, mint a korábbi években, amikor sokszor februárig is elhúzódtak a kifizetések.
    Répás Zsuzsanna tájékoztatása szerint a pályázatok számát tekintve egyetlen régióban sincs jelentős változás az elmúlt évekhez képest.     Erdélyből mintegy 110 ezer pályázat érkezett, ez 150 ezer gyermeket takar a testvérekkel együtt. Felvidékről mintegy 48 ezer, Délvidékről 25 ezer, Kárpátaljáról 20 ezer, Horvátországban ezer, Muravidéken néhány száz pályázó volt.
    A helyettes államtitkár elmondta, normatív támogatásról van szó, az igénylők szinte mindegyike megkapja a 20 ezer forintos támogatást, amelynél új elem, hogy idei évtől az óvodásokra is kiterjesztették.
    Arra fordítottak kiemelt figyelmet, hogy az igénylők ténylegesen magyar iskolába, illetve nevelési intézménybe írassák be, vagy járassák gyermeküket. Ha ez nem oldható meg, akkor jár a juttatás, ha hétvégi vagy egyéb magyar nyelvű foglalkozáson vesznek részt a gyermekek.
    Ezt a határon túli magyar lebonyolító szervek szigorúan ellenőrizték - jelezte Répás Zsuzsanna.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  RVE

  bgaBethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1882
  Cikkek
  809
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  994275

  Ki van jelen

  Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • juibuzz15garthce
  • ijizomyk
  • thinkge44aciph
  • pen94bu1
  • chipar43handping

  AZ ÖN IP CÍME