Belföld

Belföldi hírek

Bíróság előtt a cigarettacsempész bűnszervezet tagjai

RobA Police Car Light BarMegkezdődött az ukrán cigaretta csempészetével foglalkozó bűnszervezet tagjainak pere pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon; a gyanú szerint Képíró Imre és huszonnégy társa legalább 368 millió forint értékű dohányáru Magyarországra szállításában vett részt.

A terjedelmes, az ügyész által több mint egy órán keresztül ismertetett vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2008-ban megrendelőként csatlakozott egy magyar nemzetiségű, ukrán állampolgárságú férfi által Ukrajnában irányított csempészszervezethez. A jól kiépített és szervezett, tagjait mobiltelefonokkal és adóvevőkkel felszerelő társaság a cigaretta szállításához Németországból vásárolt autókat, és házilag tettek őket alkalmassá a nagyobb mennyiségű dohányáru fuvarozására.
    A másodrendű vádlott, Fellár Sándor korábban határőrként dolgozott Tisztaberek községben, majd 2008-ban lett vezetője az egyik bűnözői körnek. Közvetlen kapcsolatba került az ukrán férfival és Képíró Imrével; a szervezetbe a magyar-ukrán határ közelében lévő települések lakosait - a büntetőper vádlottjait - vonták be, ők a határ túloldaláról érkező szállítmányok érkezését biztosították, átvételkor figyelték a rendőrjárőrök és a határőrök mozgását, segítettek a cigaretta szállítási útjának biztosításában.
    A figyelői tevékenységért, illetve a sikeres közreműködésért az elsőrendű vádlott fizetett, a legkisebb szerepet betöltő figyelő előbb átlagosan 15 ezer, később már 20 ezer forintot kapott.
    A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2009 tavasza és ősze között kilenc alkalommal több ezer doboz cigarettát rendelt az ukrán férfi vezette szervezettől, és ezeket később értékesítette. Képíró Imrét 2009. szeptember 9-én Fehérgyarmaton fogták el a rendőrök, miután autóját hátrahagyva gyalogosan próbált menekülni.
    A Fellár irányítása alá tartozó társaság legalább hét alkalommal működött közre 179 ezer doboz cigarettának a zöldhatáron át Magyarországra csempészésében. Az elsőrendű vádlott lebukása után Fellár Sándor és a harmadrendű vádlott, Czibora Tamás - aki hasonló szervezettel vett részt a csempészetben - megállapodtak, hogy harmadrendű vádlott lép Képíró helyére. Ettől kezdve 2010 szeptemberétől a vádirat szerint három alkalommal hoztak be cigarettát.
    A három férfi által irányított társaságok legalább 368 millió forint értékű, ukrán adó- és zárjeggyel ellátott cigaretta megszerzésében vettek részt - olvasható a vádiratban. A bűnszervezetek összesen huszonöt tagját sikerült leleplezni, a megyei főügyészség különösen nagy értékű, jövedéki termékre folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettével vádolja őket.
    A pénteki tárgyaláson a vádlottakat hallgatták meg, a per hétfőn folytatódik a szabolcsi bíróságon.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041452

  Ki van jelen

  Oldalainkat 147 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME