Belföld

Belföldi hírek

Kettős emberöléssel vádolják a Fő utcai órásgyilkosság alól felmentett férfit

RobA Police Car Light BarKettős emberöléssel vádolják Földes-Szabó Attilát, akit korábban a Fő utcai órásgyilkosság vádja alól felmentett a bíróság, és emiatt 25 millió forint kártalanítást kapott az államtól; az újabb büntetőper csütörtökön kezdődött meg a Fővárosi Bíróságon.

 A vád szerint a férfi 2005-ben kábítószerrel kezdett kereskedni, így ismerkedett meg és lépett üzleti kapcsolatba D. Kornéllal és K. Zsolttal.  
    Az ügyészség szerint a vádlott pénzzavarba került, és elszámolási vitába keveredett D. Kornéllal, de 2008 májusa körül mégis megállapodtak abban, hogy ismét társulnak. Május 15-én találkozott a sértettekkel a vádlott III. kerületi bérelt házában. Földes-Szabó Attila korábban megtudta, hogy D. Kornélnak sok pénze és nagy mennyiségű kábítószere van, ezért elhatározta, hogy megöli a két férfit, majd megszerzi a pénzt és a drogot.
    A vádlott a találkozóra érkező férfiakat a konyhában két-két célzott lövéssel megölte. Ezután a holttesteket – az ügyészség szerint boncmesteri ismereteit felhasználva - feldarabolta, a testrészeket műanyag zsákokba rakta, majd éjjel Balatonboglár és Balatonlelle között egy nádasban elrejtette. Később megpróbálta a bűncselekmény nyomait eltüntetni: a házat kitakarította, áldozatainak értéktárgyait pedig különféle helyeken utóbb értékesítette.
    Senkit nem ölt meg, "sem embert, sem állatot" – mondta a vádlott a per csütörtöki tárgyalásán.
    Földes-Szabó Attilát 2005 januárjában mentette fel - bizonyítottság hiányában - jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla a Fő utcai órásgyilkosság vádja alól. Az I. kerületi üzletben 1999 júniusában lőtte valaki homlokon, tarkón és közelről nyakon az órást. A bűncselekmény kiötlőjét 2005-ben kilenc és fél év fegyházra ítélték, de az emberölés miatt Földes-Szabó felmentése óta nem marasztaltak el senkit. A gyilkosság vádja alól felmentett férfi a jogerős ítélet után az állam ellen kártalanítási eljárást indított, és több sajtóterméket is beperelt, és az államtól több mint 25 millió forint kártalanítást kapott.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041362

  Ki van jelen

  Oldalainkat 40 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME