Belföld

Belföldi hírek

Az euróövezetbe 56-57 százalékos államadóssággal léphetünk be

mnbAz euró tagság gazdasági előnyei csak nagyon tudatos gazdaságpolitikai felkészüléssel érhetők el - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank konvergencia folyamatokról szóló hétfőn megjelent elemzése, amely szerint tartós, 1,5 százalékos államháztartási hiány mellett az euróövezetbe 56-57 százalékos államadóssággal léphetünk be az évtized végén.

Az MNB négy legfontosabb feladatot fogalmazott meg euró magyarországi bevezetéséig, ezek a monetáris és fiskális  politikát, a makroprudenciális szabályozást és a munkapiaci intézményrendszert érintik.
    Az elmúlt időszakban megfogalmazott kormányzati intézkedések hosszabb távon nem növelik érdemben a foglalkoztatást a versenyszférában és az újrafoglalkoztathatóságot - mondta az Kovács Mihály András, a monetáris stratégiai szakterület helyettes vezetője. Véleménye szerint a 2012-re várható adópolitikai lépések kedvező hatása a munkát terhelő adóterhek csökkenésében, a szociális transzferek szigorításában (rokkantsági ellátás felülvizsgálata, részmunkaidős foglalkoztatás segítése) jelenik meg.
      A kedvezőtlen hatások közül elsőként említette az MNB elemzője  az adójóváírás kivezetését. Ennek következtében a munkaadóknak többet kell fizetniük, hogy a munkavállalók nettó bére ne csökkenjen, ami azzal jár együtt, hogy bizonyos kategóriákban a munkavállalók nehezebben találnak majd munkát - tette hozzá Kovács Mihály András.
    Ugyancsak kedvezőtlen hatása lehet a munkaerő piacra a rendeletben szabályozott jelentős minimálbér emelés.
    A tanulmány szerzője elmondta: Magyarország fiskális mozgástere akkor bővülhet, ha az euró bevezetéséig terjedő időszakban a számunkra az EU által előírt 1,5 százalékos strukturális  államháztartási hiányt folyamatosan tartjuk.
    Ez nem tűnik lehetetlennek, hiszen jövőre a költségvetési tervek szerint a GDP arányos strukturális hiány    2 százalék lesz -  felelte az MTI kérdésére Csermely Ágnes, az MNB közgazdasági területért felelős igazgatója.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041422

  Ki van jelen

  Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME