Belföld

Belföldi hírek

Kevés mikrovállalkozás költ informatikai biztonságra

internetBár a magyar mikrovállalkozások egy része már felismerte az informatikai biztonság fontosságát, többségük működését még kettősség jellemzi ezen a területen, amit mutat az is, hogy a következő években csak 1 százalékuk tervez informatikai berendezésekhez kapcsolódó biztonsági fejlesztést.

A Magyar Telekom felméréséből kiderül, hogy az 1-9 főt foglalkoztató mikrovállalkozások több mint fele rendszeresen használja a világhálót munkája során, és közel háromötödüknek az üzlet miatt is fontos az informatikai rendszerek megbízható működése.
    A telefonos felmérés során a legkisebb cégek 23 százaléka közölte, fontos, hogy szakemberek segítségével működtesse vállalkozása informatikai rendszerét, mert ez növeli a megbízhatóságot. Ugyanakkor a vállalkozások több mint kétharmada nem költ érdemben informatikai rendszereinek üzemeltetésére.
    A cégek 10 százaléka használ informatikai biztonsági megoldásokat, miközben nagy részük nem vesz igénybe külsős segítséget, például fizetős vírusirtót, tűzfalat vagy spamszűrést.
    A kutatás eredményei alapján az informatikai rendszerükhöz kapcsolódó döntések meghozatalakor a vezetők elsősorban barátaik, rokonaik és ismerőseik véleményeire támaszkodnak, 68 százalékuk jobban bízik bennük, mint a professzionális megoldásokban.
    A cégek az informatikai rendszereikhez kapcsolódó beruházásoktól elsősorban hatékonyságuk növelését és költségeik csökkentését várják. A vállalkozások főként e-mailes kapcsolattartásra használják rendszerüket: a megkérdezettek fele jelölte meg ezt a lehetőséget.
    A cégek 10 százaléka különböző honlapokhoz, internetes alkalmazásokhoz kapcsolódó tevékenység miatt megy fel a világhálóra, de csak 5 százalékuk veszi igénybe a webet internetes telefonálásra vagy chatelésre.
    A kutatás kimutatta azt is, hogy a mintegy 350 ezer, 1-9 főt foglalkoztató magyar cégre és egyéni vállalkozóra 580 ezer asztali és hordozható számítógép jut, amelyeken keresztül a munkavállalók megközelítőleg háromnegyede csatlakozik a világhálóra.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040941

  Ki van jelen

  Oldalainkat 47 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME