Belföld

Belföldi hírek

Nagyobb és rosszabb szerkezetű a hazai adóelmaradás

A korábbi években kimutatottnál nagyobb volt a tavaly év végére felhalmozott adóelmaradás, és rosszabb ennek a kintlévőségnek a szerkezete is - hangoztatta egy soproni adóügyi konferencián Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. 

A tavaly év végére kimutatott 1989,3 milliárdos összeg 15,5 százalékkal magasabb az előző évinél, 41 százalékkal a 2008-asnál - sorolta, hozzátéve: a korábbinál jóval magasabb a nem működő adózók által felhalmozott tartozás aránya. Ez 2008-ban 64,8, 2009-ben 70, tavaly pedig 75,4 százalék volt.
    Hozzátette: 142,3 milliárdot kellett átcsoportosítani a behajthatatlan követelések körébe, miközben az egy évnél nem régebbi tartozások mértéke csökkent, az ennél hosszabbaké viszont mintegy 35 milliárd forinttal nőtt; hányaduk jelenleg az összes tartozás 41,2 százalékára rúg.
    Eközben - jegyezte meg - az adóhatóságnak tavaly nagyobb összeget sikerült behajtania a tervezettnél: a 280 milliárdos előirányzatot 7,9 százalékkal teljesítették túl, ami jobb eredmény a tavalyelőtti 7,1 és a 3,4 százalékos 2008-as többlet után.
    Az elmúlt években a költségvetési javaslatok véleményezése során nem álltak rendelkezésre a véleményalkotáshoz szükséges részletes szakmai számítások és anyagok, ebből adódóan a tervezett adóbevételek megalapozottságát és teljesíthetőségét az ÁSZ nem tudta teljes körűen minősíteni - jelentette ki Domokos László.
    Mint mondta, a 2009-es büdzsé számainak 94,6, a 2010-es adatainak 96 százaléka esetében nem tudták vizsgálni a megalapozottságot, majd az idei tervezeténél már az adatok 45 százaléka értékelhető volt. "Nem akarom most megelőlegezni, de ez (az idei) sajnos megint rosszabb lesz" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a részletekről egy hét múlva beszél.
    Az MTI kérdésére úgy nyilatkozott. a becsülhetőség csökkenésének oka, hogy "megint rosszabbak az alátámasztási számítások".

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040673

  Ki van jelen

  Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME