Belföld

Belföldi hírek

Az Optisoft szerint jó irányt mutat a kafetéria-rendszer tervezett változása

A kafetéria rendszer újragondolásáról kiszivárgott kormányzati előterjesztés, ha megvalósul, pozitívan hat majd a hazai gazdaság teljesítményére - állítja az Optisoft Számítástechnikai, Pénztárszolgáltató, Könyvelő és Oktató Nyrt. 

A cég elnök-vezérigazgatója, Semerédy Péter szerint a jelenlegi kusza kafetéria szabályozás leegyszerűsítése, és három fő gazdaságpolitikai cél köré csoportosítása pont azt a szemléletet testesíti meg a gyakorlatban, amit az adórendszer, vagy az egészségügy alakításában is elvárnak a piaci szereplők. A papíralapú utalványok kivezetését, és elektronikus rendszerekre konvertálását pedig ugyancsak előremutató kezdeményezésnek nevezik.
    A közleményben emlékeztetnek, hogy a tervezet korlátozni kívánja a kedvezményes közteher mellett igénybe vehető béren kívüli juttatásokat, továbbá megszűnne, vagy lassan kivezetésre kerülne a hideg étkezési utalvány, valamint megszűnne az internet-elérés támogatása.
    A béren kívüli juttatások közül csak azokat tartanák meg, amelyek nemzetgazdasági, szociálpolitikai vagy öngondoskodási cél elérése érdekében alakítják a fogyasztási szokásokat, ösztönözve bizonyos termékek és szolgáltatások igénybevételét.
    Az Optisoft a chipkártya alapú rendszer előnyei közé sorolja a biztonságos használatot a papír alapú utalványokkal szemben. A kártyás szisztéma nem kijátszható, jól ellenőrizhető a szándékolt cél megvalósulása, valamint lehetővé teszi a szolgáltatások központi kezelését és felügyeletét. A különböző juttatások egy kártyán keresztüli felhasználása megoldható, ami előnyös a munkavállalók számára is. Emellett az elektronikus rendszerek gyorsan átállíthatóak, ezzel biztosítható, hogy a béren kívüli juttatások mindig a legfrissebb munkáltatói igényeknek és a dolgozói elvárásoknak megfelelően jussanak el a címzetthez.
    Mindezek miatt az Optisoft kiáll amellett a terv mellett, amely a fennmaradó kafetéria elemek használatát a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya) rendszerére terelné. Megjegyzik, hogy a cég nem rendelkezik gazdasági érdekeltséggel a SZÉP Kártya rendszerében.
    Az Optisoft egészségügyi és más humáncélú informatikai rendszereket fejleszt és üzemeltet. A magyar családi tulajdonban lévő, mintegy 1 milliárd forint saját tőkéjű társaság célja, hogy 2011 végén részvényeit bevezessék a Budapesti Értéktőzsdére.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041430

  Ki van jelen

  Oldalainkat 70 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME