Belföld

Belföldi hírek

Tiltakozik a VPDSZ a NAV törvény tervezett módosítása ellen

merlegElfogadhatatlannak tartja a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete (VPDSZ) a NAV törvény legújabb módosítását, és azonnali egyeztetést kezdeményezett a  Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) és a Belügyminisztériummal (BM) - közölte a szakszervezet.

A VPDSZ a közlemény szerint a BM-nél kezdeményezte a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának összehívását is.
    "A jelenlegi helyzetben elfogadhatatlan, hogy miközben a pénzügyőrök erejüket megfeszítve azon dolgoznak, hogy a bevételeket biztosítsák, aközben a kormány azon dolgozik, hogy hogyan tehető tönkre a hivatásos jogviszony. Elszomorító, hogy a törvényi módosítások a kötelezettségek szigorítását és a jogok korlátozását jelentik, melynek következtében a pénzügyőrök a legkiszolgáltatottabb rendvédelmi feladatokat ellátó dolgozókká válnak" - idézi a közlemény Holecz Gábort, a VPDSZ elnökét.
    Holecz Gábor az MTI-nek elmondta: a hivatásos jogviszonyt szabályozó törvényből kiemelnek egyes részeket, és a dolgozók hátrányára megváltoztatva a NAV törvénybe építik be; a tervezett módosítások rendkívül hátrányos helyzetbe hoznák a pénzügyőröket a többi hivatásos jogviszonyban dolgozóhoz képest.     
    A tervezett módosítás szerint míg a hivatásos állományban dolgozók az általános szabályozás szerint 3 évenként összesen 6 hónapra vezényelhetők más szolgálati helyre, addig a pénzügyőrök 3 évenként összesen 12 hónapra. A rendőröknél a 3 hónapon túli folyamatos vezényléshez szükséges a hozzájárulásuk, a pénzügyőröknél csak a 6 hónapon túlihoz; ezt követően a rendőrök 12 hónapon belül nem vezényelhetőek más szolgálati helyre, míg a pénzügyőrök hat hónapon belül a tervezett módosítás szerint.    
    Holecz Gábor további hátrányos megkülönböztetésként említette, hogy a szolgálati viszony módosítása ellen minden hivatásos állományú alkalmazott élhet panasszal, kivéve a pénzügyőröket, akik csak a bírósághoz fordulhatnak. Jelenleg, ha egy hivatásos állományú vezetőt felmentenek, még hat hónapig kapja a vezetői bérét, míg a vezető beosztású pénzügyőrök bére azonnal csökkenne a felmentés után, ha módosul a szabályozás.
     A módosításokról nem volt szakmai és társadalmi egyeztetés, nem konzultáltak a szakszervezettel sem - mondta Holecz Gábor.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040942

  Ki van jelen

  Oldalainkat 47 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME