Belföld

Belföldi hírek

A köztisztviselők és a közalkalmazottak a 2012-es év legnagyobb vesztesei közé tartoznak majd

megszoritasA köztisztviselők és a közalkalmazottak a 2012-es év legnagyobb vesztesei közé tartoznak majd – mondta szerdán Szilágyi Péter, miután az LMP delegációja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) vezetőivel tárgyalt.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a közalkalmazottakat és köztisztviselőket kiemelten sújtják majd az adóváltozások.
    A politikus úgy összegzett, hogy a kormány elmúlt időszakban kifejtett tevékenysége alapján azt látszik: a kabinet nem számol a közalkalmazottakkal és köztisztviselőkkel a nemzeti együttműködés részeként.
    Szabó Zsolt, az LMP választmányi tagja azt hangsúlyozta, hogy a munka törvénykönyve tervezett változtatásairól minden érintettel egyeztetni akarnak. Szavai szerint csak egy olyan törvénytervezet lehet kiindulási alap, amelyet az érdekképviseletek és a munkavállalók is támogatni tudnak. Kijelentette, ha a jelenlegi tervezetet fogadják el a parlamentben, akkor az LMP népszavazással próbálja majd megvédeni a munkavállalói jogokat. Hozzátette, hogy egyúttal minden, a munkavállalói jogokért szervezett szakszervezeti tüntetést támogatni fognak.
    Árva János MKKSZ elnöke arról beszélt, hogy a köztisztviselők és közalkalmazottak már 2007 óta viselik „mindazokat a terheket, amelyeket az úgynevezett megszorítások jelentenek az emberek számára”. Hangsúlyozta, hogy habár nem folytatnak pártpolitikai tevékenységet, de a szakszervezetek és az LMP közötti eszmecserét a jövőben is folytatni kell.
    Az új munka törvénykönyve kapcsán kiemelte, hogy a jogszabály a munkavállalói jogok „abszolút semmibevétele” és a szakszervezeti jogosítványok „szinte teljes elvétele” felé mutat. Árva János véleménye szerint ez nemcsak alkotmányossági aggályokat vet fel, de a jogállamiságot is veszélyeztetheti.

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041459

  Ki van jelen

  Oldalainkat 169 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME