Belföld

Belföldi hírek

LMP: vonja vissza a Médiatanács a Klubrádió által elnyert frekvenciára kiírt pályázatot!

felszolitAz LMP felszólítja a Médiatanácsot, hogy vonja vissza a Klubrádió frekvenciájával kapcsolatos pályázatot - közölte Karácsony Gergely, az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának alelnöke.

 "A Médiatanácsnak semmi sem drága, ha a kormánnyal kritikus rádió elhallgattatásáról van szó" - írja közleményében az ellenzéki képviselő, emlékeztetve arra: a Médiatanács néhány napja pályázatot írt ki a Klubrádió által egyszer már elnyert 92.9 MHz-es, Budapest-környéki rádiófrekvenciára.
    Szerinte ez a pályázat két szempontból is abszurd: egyrészt szavakban ugyan a rádiós piac sokszínűségének megteremtéséhez kíván hozzájárulni, mégis szórakoztató, zenés rádiónak adná oda a frekvenciát, pedig az ilyen rádiókkal "tele van az éter", a Klubrádióhoz hasonló közéleti, közösségi rádióból azonban csak egy van az országban.
    Másrészt a pályázat jogi értelemben is támadható, hiszen jelenleg per tárgya az, kié is ez a frekvencia - teszi hozzá, megjegyezve: a Klubrádió ugyanis egyszer már megnyerte azt, ám a Médiatanács megsemmisítette a jogelőd ORTT által hozott döntést. A Klubrádió bíróságon támadta meg ezt, a per jelenleg is tart. Bármi is lesz a per vége, könnyen lehet, hogy végül az állampolgárok adójából kell majd kárpótlást fizetni a megtévesztő pályázat miatt - írja Karácsony Gergely.
    A Budapest 92,9 MHz-es frekvenciára még a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának jogelődje, az Országos Rádió és Televízió Testület írt ki pályázatot tavaly, amelyet a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciát is használó Klubrádió nyert el, ám a jogutód NMHH mégsem kötött szerződést a rádióval. Ezt a hatóság azzal indokolta, hogy a Klubrádió nem mondott le az általa már használt frekvencia sugárzási jogáról, egy tulajdonos pedig nem üzemeltethet két rádiót ugyanabban a vételkörzetben.
    Közben lejárt a Klubrádió által használt 95,3 MHz-es frekvencia jogosultsága is, a médiatanács július 19-én véglegesítette ennek pályázatát. A kiírásra a határidőig hét pályázat érkezett, ezek elbírálása folyamatban van. A Klubrádió a végleges döntésig ideiglenes műsorszolgáltatási engedéllyel sugároz a frekvencián.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041443

  Ki van jelen

  Oldalainkat 112 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME