Belföld

Belföldi hírek

Külföldi sajtó Magyarországról

sajtoBonyolódó sakkjátszma cím alatt közöl kommentárt a határon túli magyarok választójogáról a pozsonyi Új Szó napilap. 

"Ha a határon túli magyarok is megkapják a magyarországi voksolás jogát, elemző legyen a talpán, aki meg meri becsülni annak majdani kimenetelét" - vélekedik a szerző.
    "Ezek a potenciális választók jelentősen eltérő politikai preferenciákkal rendelkeznek, amihez szorosan kötődik a választási hajlandóság is. Ha az új magyar voksolási rendszer az előbb leírt alapokból indul ki, a többi között azt is nehezebb lesz meghatározni, hogy egy határon túliak szavazataival parlamentbe jutó képviselő inkább kinek köszönheti a mandátumát: egy ősei földjén élő nemzeti érzelmű erdélyinek vagy egy délvidéki származású liberális izraeli állampolgár szavazatának? Az ilyen eset már csak azért is lehetséges lesz, mivel csak korlátozott számú határon túli jut be az Országházba. Az új választási rendszerben így sajnos az is benne rejlik, hogy egymás ellen tudja fordítani az egyes határon túli nemzettesteket" - írja Horbulák Zsolt.
    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök hétfői kihallgatásával foglalkozott budapesti keltezésű beszámolójában a Der Standard. A vezető liberális osztrák napilap tudósítója, Gregor Mayer beszámolt arról, hogy az ügyészség épülete előtt Gyurcsány Ferencet támogató tüntetők gyűltek össze, és a volt kormányfő - akit a lap Orbán Viktor "kedvenc ellenségének" nevez - koncepciós pernek nevezte az ellene folyó eljárást.
    A Legfőbb Ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsítja a volt miniszterelnököt egy, a kormányzati idejére eső ingatlanüzlettel összefüggésben - írta a Der Standard, Polt Péter legfőbb ügyész "Orbán politikai bizalmi embereként" említve. A tudósító a sukorói telekügyre utalva úgy vélekedik, hogy a visszaélés vádja egy valóban furcsaságoktól beárnyékolt ingatlanügyre vonatkozik.
    "Feltűnőek az eltérő értékbecslések és a közbeszerzési kiírások kikerülését célzó +eseti törvényhozás+" - fogalmazott a Der Standard.
http://derstandard.at/1317019102052/Amtsmissbrauch-Ungarns-Ex-Premier-Gyurcsany-vor-Justiz-geladen
     Egy kis moszkvai per Budapesten címmel közölt fotóval illusztrált helyszíni tudósítást Gyurcsány Ferenc ügyészi meggyanúsításáról kedden a Libération című napilap. A baloldali francia újság tudósítója úgy látja, hogy "a politikai perek letűntnek hitt kora visszatér" Magyarországon, és a "volt miniszterelnök koncepciós eljárás áldozata". A sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos ügyészi gyanú ismertetése után a cikk szerzője, Florence La Bruyere úgy vélekedik: az ügyészség tanúk hamis vallomásra való rábírásával próbált meg bizonyítékokat gyártani.
    A Libération kommentárja szerint Orbán Viktor miniszterelnök soha nem bocsátott meg Gyurcsánynak a választási vereségekért, és ezért "úgy tartják, hogy közügyektől való többéves eltiltásra szándékozik ítéltetni riválisát".
http://www.liberation.fr/monde/01012363582-un-petit-proces-de-moscou-a-budapest
    A Regnum orosz hírportál hírösszefoglalójában a svájci frank alapú hitelekről hozott törvényről ezt írta: "Úgy látjuk, a jelzáloghitelekben való eladósodás problémájának megoldása afféle vizsgává lett, amelyen az új magyar +elit+ komoly állami munkára való képességéről állított ki bizonyítványt. És Orbán Viktor és társai ezt a vizsgát nem állták ki, mert engedtek a könnyű pénzkereset kicsinyes csábításának. A felelős állami döntés egészen más utat követelt volna, nevezetesen az OTP és a devizaalapú jelzáloghitelek államosítását, azok átváltását forintra és átvitelét az OTP-be. Az ilyen megoldás természetesen csak abban az esetben lehetséges, ha megfelelnek a valóságnak a Magyarország devizatartalékairól ismert adatok. Úgy véljük, a probléma ilyen "felelős" megoldását elfogadta volna az EU országainak közvéleménye is. A mostani megoldást nem fogadja el" - írta az orosz hírportál.
http://www.regnum.ru/news/polit/1451935.html

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041408

  Ki van jelen

  Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME