Belföld

Belföldi hírek

Lázár János a Die Weltnek: a Fidesz egy új konzervativizmust képvisel

punaiseA Fidesz által képviselt új konzervativizmusról beszélt, és a leghatározottabban elutasította a párt, illetve Orbán Viktor miniszterelnök "demokratikus érettségével" kapcsolatos külföldi és hazai kételyeket Lázár János a Die Welt keddi számában megjelent interjújában.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a német konzervatív napilapnak cáfolta, hogy Magyarországon a volt kormányfők esetleges elítélése érdekében visszamenőleg módosítanák a törvényeket.
    Pártja célkitűzéseiről szólva a frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a Fidesz egy új értékekre támaszkodó, széles és erős középréteget akar. A szóban forgó értékek között a kemény munkát, a szorgalmas tanulást, a felelősséget, a takarékoskodást és a környezetvédelem-tudatos gondolkodást említette, és mindezt egy új konzervativizmusnak nevezte.
    Mindennek kapcsán Lázár János utalt arra, hogy az Európai Unióban, de a magyar értelmiség köreiben is egyesek komolyan kétségbe vonják a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök "demokratikus érettségét". A frakcióvezető ezt a leghatározottabban elutasította. "Követünk el hibákat, mint mindenki, aki sokat dolgozik. De demokratikusan választottak meg bennünket, és természetesen demokratikus értékeket képviselünk" - hangsúlyozta a politikus, aki a lap kérdésére válaszolva az említett kételyeket a magyar baloldali pártok magatartásával indokolta. A szóban forgó pártok - mint utalt rá - gyengék a parlamentben, mert kevesen szavaztak rájuk. Azt azonban sikerült elérniük, hogy a magyar belpolitika harcmezejét Brüsszelbe és Berlinbe helyezzék át, ahol jó kapcsolatokkal rendelkeznek - tette hozzá.
    A frakcióvezető a volt kormányfők esetleges bírósági felelősségre vonását firtató kérdés kapcsán emlékeztetett arra, hogy a magyar államadósság néhány év alatt 53 százalékról 85 százalékra emelkedett. Ennek drámai következményei voltak Magyarország számára - jelentette ki Lázár János, hozzátéve ugyanakkor, hogy soha nem fognak egyetlen bírónak sem utasítást adni. Ha valaki azonban hibát követett el, és megsértette az akkor érvényes törvényeket, akkor azt ki kell vizsgálni - fogalmazott a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője, hangsúlyozva: "Senkit nem fogunk elítélni, de senkit nem is mentünk felé. Ez a bírók dolga." Ezzel összefüggésben pedig cáfolta és esztelenségnek nevezte, hogy a volt miniszterelnökök esetleges elítélése érdekében Magyarországon visszamenőleges hatállyal módosítanák a törvényeket.
    A parlament által tervezett törvényhozási munkát ismertetve Lázár János első helyen az új párttörvényt, valamint az új választási törvényt említette. Az új párttörvény kapcsán az átlátható pártfinanszírozást emelte ki, az új választási törvénnyel kapcsolatban pedig elsődlegesnek nevezte, hogy a Magyarországon élő kisebbségek - mint például a németek, a horvátok és a romák - saját képviselőket küldhessenek a parlamentbe. "A kormány számára a kisebbségek integrációja központi feladat" - hangsúlyozta Lázár János.
    A lap kérdésére válaszolva a parlamenti frakcióvezető elutasította a társasági adó európai harmonizálását. Lázár János szerint Magyarország soha nem fogadja el a társasági adóalap kiszámításának egységesítését vagy akár a szóban forgó adó harmonizálását. Ez - mint fogalmazott - "halálos" lenne a magyar gazdaság számára, de rendkívül káros lenne a magyarországi képviselettel rendelkező, kereken 8000 német vállalat számára is. Az európai gazdasági kormányzás nem jelenthet egyenlősdit, annak sokkal inkább az egészséges versenyt kell elősegítenie - jelentette ki az interjúban a frakcióvezető.
http://www.welt.de/print/die_welt/politik/article13639964/Wir-sind-demokratische-Kerle-wie-alle-anderen.html

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041401

  Ki van jelen

  Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME