Belföld

Belföldi hírek

Országvédelmi akcióterv - az intézkedések megfelelnek a magyar jogrendnek

parlamentAz országvédelmi akcióterv intézkedései megfelelnek a magyar jogrendnek - írta az Országgyűlés honlapjára felkerült, képviselői kérdésre adott válaszában Navracsics Tibor; a  közigazgatási és igazságügyi miniszter megítélése szerint ezzel az eredménnyel járnak majd az uniós egyeztetések is. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, frakcióvezetője egyebek mellett azt kérdezte Navracsics Tibortól: hazai és nemzetközi jogi szempontból is megállja-e a helyét az "országvédelmi terv".
A parlamenti honlapra még pénteken felkerült válaszlevélben a miniszter leszögezi: a kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a készülő jogszabálytervezetek kellően megalapozottak legyenek és érvényesüljenek a jogalkotásról szóló törvény jogszabály-előkészítésre vonatkozó rendelkezései. A szakmai, az alkotmányossági, a nemzetközi és az uniós jogi kritériumoknak történő megfelelést a kormány ügyrendje szerinti egyeztetési folyamat biztosítja - emelte ki Navracsics Tibor.
"A kormánynak az országvédelmi akciótervvel összefüggésben tervezett intézkedésekre vonatkozó vitája során tájékoztatást adtam az intézkedésekkel kapcsolatos alkotmányossági, uniós és nemzetközi jogi tárgyú véleményemről. Álláspontom szerint az intézkedéseknek a sajtóban megjelent kritikája nem helytálló" - fogalmazott a miniszter.
Navracsics Tibor leszögezte: az érintett élethelyzetekhez kapcsolódóan a körülmények előre nem láthatóan és jelentős mértékben megváltoztak, így az államnak be kell avatkozni a jogviszonyokba polgárainak védelme érdekében; a jogviszonyokat meghatározó körülmények lényeges változását, mint beavatkozási okot a hazai, a nemzetközi és az uniós jog is elismeri - fűzte hozzá.
A miniszter végül megjegyezte, hogy a kormányzati kommunikáció kapcsán neki tulajdonított nyilatkozat a részéről nem hangzott el.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040929

  Ki van jelen

  Oldalainkat 42 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME