Belföld

Belföldi hírek

A polgármestert jogerősen elítélték, új választás várható Somogyacsán

merlegSomogyacsa rövidesen polgármestert választ: Lengyel Ferenc, a község jelenlegi független polgármestere a Somogyi Hírlap információja szerint napokon belül bejelenti lemondását a jogerőssé vált, felfüggesztett börtönbüntetése miatt. A megyei bíróság szóvivője az ügyről pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a polgármester márciusban "lefejelt" egy buszvezetőt Igalon. A megyei lap pénteken azt írta: a 220 lakosú somogyi kistelepülés polgármesterét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt a bíróság jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztve.
Lengyel Ferenc a lemondását firtató kérdésre válaszolva a lapnak azt mondta, hogy amint kézhez kapja a közelmúltban meghozott bírósági ítéletet, testületi ülést hív össze, azt követően ki lehet írni az időközi választást.     
Somogyacsa polgármestere hivatásos vadász és erdész, apjával irányít egy erdőbirtokot. Az ítélet miatt le kell mondania a vadászfegyveréről is. Lengyel Ferenc, aki tavaly függetlenként indulva tartotta meg a faluvezetői posztját, 2006-ban 22 évesen nyert először a polgármester-választásokon.    
Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője az MTI-nek elmondta: az idén március 26-án este Igalon egy menetrend szerinti autóbusz rávillant a megállását akadályozó, a buszmegállóban álló gépkocsira, amely arrébb is tolatott, majd a járműből a somogyacsai polgármester szállt ki. Lengyel Ferenc a buszra fellépve megpróbálta fejbe ütni a sofőrt, majd miután az elhajolt előle, "lefejelte". A buszvezető, aki 8 napon belül gyógyuló orrnyeregsérülést szenvedett, feljelentette a polgármestert. A másodfokú bíróság - az első fokú ítéletet 6 hónappal enyhítve - szeptember 19-i jogerős ítéletében egy év börtönbüntetésre ítélte a polgármestert, két évre felfüggesztve a büntetés végrehajtását.     
Vadócz Attila kifejtette: sem az első fokon, sem a másodfokon eljáró bíróság nem adott a polgármesternek az ügyben előzetes mentesítést, amelytől az továbbra is büntetlen előéletűnek lett volna tekinthető, mivel egy falu elöljárójának példát kellene mutatnia a viselkedésével.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041345

  Ki van jelen

  Oldalainkat 89 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME