Belföld

Belföldi hírek

Öreg kocsira nem kötnek biztosítást a magyarok

car accidentMagyarországon csak minden ötödik autóra kötött casco biztosítást a tulajdonosa, a megkérdezettek fele mondta azt, hogy túl drága ez a biztosítás, míg 36 százalékuk vélte úgy, hogy az öreg autóra nem is érdemes cascót kötni - közölte a Generali csoport felmérésének eredményét a Genertel online biztosító.

A felmérésben tízezer cascóval nem rendelkező Generali ügyfél szerepelt, és több választ is megjelölhettek, miért nem kötnek cascót.  Így került első helyre 51 százalékkal a biztosítás ára, másodikra 36 százalékkal az öreg kocsi, míg a harmadik helyen - 19 százalékkal - az az érv végzett, hogy a biztosítók nem szeretnek fizetni.
A magyar autók átlagos életkora meghaladja a 10 évet, és alig negyedük fiatalabb 5 évesnél. Az autóértékesítések visszaesésével ez az arány tovább romlik.
Az öreg autókra már korábban dolgoztak ki 20-30 százalékkal olcsóbb cascót a biztosítók. Ebben nem eredeti, hanem csak utángyártott alkatrész, és nem a szakszerviz óradíja, hanem egy annál alacsonyabb szerepelt. Az ötletet az adta, hogy kevesen viszik a karambolos autót drága szakszervizbe, illetve gyakran az utángyártott alkatrész ugyanott, ugyanabból készül, mint az eredeti, de ráragasztott logó híján csak a felébe kerül annak.
Miután a piacon ez sem hozott áttörést, most újabb eszközzel próbálkoznak a biztosítók, hogy az öreg autókra is biztosítást köttessenek a tulajdonosokkal. Ez pedig az úgynevezett összeg-biztosítás, amikor a biztosító csak a leszerződött összeget fizeti. Miután az átlagos kár 250 ezer forint, így - általában - erre az összegre szól a biztosítás, viszont alig drágább havi ezer forintnál. (A Posta Biztosító a kötelezőjéhez, míg a Genertel önállóan is kínál ilyet.)
Létezik még egy Magyarország kipróbálatlan módszer, amely viszont Nyugat-Európában általános: nincs külön kötelező-, illetve casco biztosítás, csak minden kárra kiterjedő védelem. Franciaországban ez évi 500 euróba kerül átlagosan, nem több, mint nálunk egy új értékre szóló casco, a hozzá tartozó kötelező felelősségbiztosítással.

 

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040748

  Ki van jelen

  Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME