Belföld

Belföldi hírek

Erős dollár, gyenge euró, gyenge forint

A Fed hosszú távú kötvényhozam-csökkentő művelete jelentős dollár erősödést vont maga után, a kockázatkerülés fokozódott, az euró és a térségbeli devizák gyengültek. Az eurót röviddel hét óra után 294,00 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben csütörtök reggel. Szerdán délután 289,37 forinton állt a jegyzés, szerdán nap közben a legerősebb euró árfolyam 293,62 forint volt. A csütörtök reggeli euró árfolyamra 2009 áprilisában volt utoljára példa.
A svájci frank jegyzése csütörtök reggel 240,45 forint, szemben a szerda délutáni 236,07 forinttal. Szerdán a legerősebb svájci frank árfolyam 240,62 forint volt.
A dollárt 216,98 forinton jegyzik a szerda délutáni 211,47 forint után. Szerdán 215,23 forinton érte el a dollár aznapi legerősebb árfolyamát. A csütörtökivel közel megegyező árfolyamon a dollárt utoljára az idén január elején jegyezték.
A japán jen jegyzése 2,8269 forint a szerda délutáni 2,7675 forint után. Szerdán 2,8200 forint volt a legerősebb jen jegyzés. A jen csütörtökön 2,8324 forinton érte el új rekordját.
A dollár hét havi csúcsra erősödött csütörtökre virradóra a nemzetközi deviza kereskedelemben a főbb devizákkal szemben. A Fed kétnapos monetáris tanácsülését követően a gazdaságot fenyegető "számottevő negatív kockázatokkal" indokolta a hosszú lejáratú államkötvények hozamát csökkenteni hivatott portfolió-átalakítási programját.
A piacok által "Csavar hadműveletnek" (Operation Twist) nevezett műveletben a Fed a hosszabb távú állampapírok hozamait kívánja csökkenteni a jelzálogpiaci és vállalati kamatszinteket mérséklése érdekében. A Fed hosszabb lejáratú papírokat vásárol a rövidebb lejáratú papírok eladásából összeggel.
A "Fed-csavar" maga nem érte váratlanul a piacokat, de a gazdasági kilátásokról alkotott borús kép kockázatkerülési hullámot indított el a nemzetközi piacokon, jelentős gyengülést idézve elő a kockázatosabb befektetési eszköznek tekintett devizák körében, gyengítve az euróövezeti stabilitási aggodalmakkal egyébként is terhelt eurót. Az eurót csütörtök kora reggel 1,3550 dollár környékén jegyezték a szerda késő délután jellemző 1,3750-es árfolyam szint után.
Az euró a jennel szemben tíz éves mélypontra esett a jen hagyományosan betöltött befektetési menedék szerepének köszönhetően, ami forintban is rekordra emelte a jen árfolyamát.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041332

  Ki van jelen

  Oldalainkat 169 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME