Belföld

Belföldi hírek

Ismét bizonyított” a gazdagok kormánya"

A Jobbik kezdeményezte a nyugdíjjárulék fizetés felső határának eltörlését. Jelenleg az, akinek éven belül összesített jövedelme eléri a bruttó 7 millió 665 ezer forintot, annak ezen összeg felett nem kell nyugdíjjárulékot fizetni – igaz, cserébe nyugdíjfizetési felső határ is van. A Jobbik ennek a felső határnak az eltörlését kezdeményezte a nyugdíjkorlát megtartása mellett. Ennek oka, hogy az Orbán-kormány folyamatosan a nyugdíjkassza hiányára hivatkozva sújtja komoly megszorításokkal az alacsony jövedelműeket. Ide tartozik többek közt a korkedvezményes, korengedményes és szolgálati nyugdíjak megszüntetése is.A magyar nyugdíjrendszer szolidaritási alapon működő, felosztó-kirovó rendszerű, a mai helyzet pedig egyértelműen azt a társadalmi szolidaritást kívánja, hogy azok járuljanak hozzá a nyugdíjkassza bevételeihez a továbbiakban, akiknek nem a mindennapi megélhetésük kerül veszélybe emiatt.        A költségvetési bizottság kormánypárti többsége – már megszokott módon – leszavazta a kezdeményezést, nem támogatják, hogy akinek az addigi összesített éves jövedelme meghaladja a közel 8 milliós határt, annak is – a mostani gyakorlattal ellentétben – kelljen nyugdíjjárulékot fizetni. A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis a határ felett keresők arányaiban alacsonyabb közterhet viselnek, mint az alacsony jövedelműek. A javaslat célja pedig éppen az, hogy a sokat keresőket is a kiskeresetűekkel azonos terhekkel sújtsák.         Az eset ismét bizonyítja: a gazdagok kormánya elutasítja a jól keresők közteherviselésbe történő nagyobb arányú bevonását, ugyanakkor gond nélkül von vissza nyugdíjakat, és sorozatos megszorító intézkedéseivel veszélybe sodorja kiskeresetű családok tízezreinek mindennapos megélhetését.

OS

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041286

  Ki van jelen

  Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME