Belföld

Belföldi hírek

A független Palesztináért demonstráltak Budapesten

demonstrációA független Palesztina ENSZ általi elismeréséért demonstrált a Palesztin-Magyar Közösség szerda este Budapesten a Terror Háza előtt, az eseményen megjelent Elian Kesvani, a Palesztin Hatóság magyarországi nagykövetségének tanácsosa. A közösség egyik tagja, Nura Sedi beszédében emlékeztetett arra, hogy Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke májusban Washingtonban azt mondta, Izraelnek vissza kell térnie az 1967-es (a hatnapos háború előtti) határok közé.
Mintegy 30 ember előtt szólt arról, hogy "a palesztinok és az izraeliek sorsa a történelem folyamán összefonódott és most fordulóponthoz érkezett. A döntés, amelyet most meghoznak, évszázadokra meghatározza a térség és az elkövetkező nemzedékek sorsát. (...) A palesztinok önrendelkezési jogának elismerése a békés egymás mellett élés, így a béke egyetlen forrása. Izrael előtt most két út áll: megszállás vagy a független állam elismerése".
A hozzávetőleg 600 tagú magyarországi palesztin közösség képviselője rámutatott: a holokauszt idején a zsidó nép üldöztetése miatt nőtt a Palesztinába bevándorló zsidó telepesek száma, majd "feszült légkörben az ENSZ Közgyűlése 1947-ben elfogadta 181. számú határozatát Palesztina felosztásáról (...) egy zsidó és egy arab államra, azonban ez utóbbi mindezidáig nem jött létre".
Mint közölte, ezután kezdődött "a palesztin exodus, amely hatvan éve tart. (...) A palesztinok szemszögéből nézve 1947-1948 a katasztrófa korszaka, a száműzetés (...) kezdete", ekkor több mint 700 ezer palesztinai arab ember űztek el otthonukból.demonstráció
Azt mondta, hogy 2008-ban Izrael megtámadta a Gázai övezetet, amelynek során több mint 1400 palesztin embert, köztük 400 gyermeket gyilkoltak meg. "A palesztinok azonban nem adják fel, továbbra is törekednek a békére" - jelentette ki.
A demonstráción a palesztin nemzeti lobogókon kívül Békét és szabadságot a palesztin népnek!, Kell a magyar igen!, Szabad Palesztinát!, Emelje fel szavát a tartós, igazságos békéért Közel-Keleten! feliratú táblákat emeltek fel.
Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke arra készül, hogy az ENSZ-ben pénteken elismertesse a palesztin államot. Abbász az ENSZ-közgyűlés 66. ülésszakán szólal fel, majd a tervek szerint a Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak átnyújtott levélben kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsát, ismerje el a világszervezet teljes jogú tagállamaként Palesztinát.
Martonyi János külügyminiszter a hónap közepén azt mondta, egyelőre nincs magyar álláspont a palesztin államiság elismeréséről. Közölte, ha az EU nem tud egyetértésre jutni a kérdésben, "akkor lesz egy helyzet, és akkor kell majd dönteni". Hozzátette, Magyarország nem jelzi előre, hogyan fog szavazni a palesztin határozati javaslatról.
Az LMP múlt szombaton tudatta: Magyarország nem kerülheti ki, hogy állást foglaljon a palesztin államiság ügyében; a párt szeretné, ha a magyar diplomácia fellépne annak érdekében, hogy az Európai Unió egységesen, egyeztetett módon ismerje el a palesztin államot.
A Jobbik kedden felszólította a Külügyminisztériumot, hogy végre hatozottan foglaljon állást az önálló palesztin állam létrejöttének folyamatában, és támogassa a palesztin államiságot.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040752

  Ki van jelen

  Oldalainkat 45 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME