Belföld

Belföldi hírek

Leszakadt födém - Több mint száz embert mentettek ki

Több mint száz embert mentettek ki a IX. kerületi Kén utcából, ahol eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök hajnalban leszakadt egy födém egy első emeleti lakásban - közölte az MTI-vel a BRFK szóvivője.

Horvát Katalin Fanni elmondta: a kimentetteket a közeli sportcsarnokban helyezték el. A tűzoltósággal együtt a rendőrség is vizsgálja mi okozhatta a balesetet.
A balesetben kilencen sérültek meg, a korábbi tájékoztatással ellentétben közöttük négy gyerek és egy csecsemő is van. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, a gyermekeket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítják.  
Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közleményben tudatta, hogy ketten súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. Mint írta, az épület statikai állapotának megállapítására statikust hívtak a helyszínre. A keresés már befejeződött, amelyben a tűzoltók kutyás kereső szolgálata vett részt.
Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta: egyelőre nem tudják mi okozta a födém leszakadását. A helyszínen gázszagot éreztek, de valószínűleg a födém leszakadása miatt sérült gázcső okozta ezt.
Az épületet áramtalanították és a gázt is elzárták, a leszakadt födém mindkét hálózatot sértette.
Barta Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: munkatársaik is a helyszínen vannak. Mint mondta, a veszélyhelyzeti felderítő szolgálatuk méréseket végez a helyszínen érzett gázszag miatt, de egyelőre nem mértek semmilyen kritikus értéket. Elmondta azt is, hogy amennyiben szükséges, ideiglenes befogadóhelyet létesítenek a tömbház lakói számára.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója az épületbe bejutva azt látta, hogy a lakás egyik helyiségében, feltehetően a konyhában szakadt le a födém. Beszámolója szerint a háromszintes tömbházat kiürítették.
A helyszínen Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány is megjelent.

 

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040936

  Ki van jelen

  Oldalainkat 46 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME