Belföld

Belföldi hírek

Rendkívüli frakcióülést tart az MSZP

Gyurcsány Ferenc javaslatáról, de Gyurcsány Ferenc nélkül tárgyal ma délben az MSZP-frakció. A volt miniszterelnök és platformja azt szeretné, hogy a képviselőcsoport tagjai erősíttessék meg mandátumukat az őket jelölő párttagokkal, pártszervezettel. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető azután kezdeményezte a rendkívüli frakcióülés összehívását, hogy - mint a Nol.hu megírta - Molnár Csaba, a volt kormányfő vezette Demokratikus Koalíció Platform alelnöke levelet küldött neki, azt kezdeményezve, a listán képviselői helyet szerzett szocialista politikusok adják vissza mandátumukat, s annak fenntartásáról vagy megvonásáról, illetve új képviselő megbízásáról a párttagok dönthessenek. Erről beszélt a 168 Órának adott, csütörtökön megjelenő interjújában Gyurcsány Ferenc is.
A pártelnök szerint a javaslat belső vitákhoz, személyi harcokhoz vezethet. Mint mondta, ha egy MSZP-s képviselő vissza akarja adni a mandátumát, megteheti, tudomásul fogják venni. Mesterházy Attila azonban jelezte, az MSZP-nek senki sem adhat ultimátumot, és ha Gyurcsány Ferenc nyilvánosságra került terve "a pártból való távozás forgatókönyve, akkor legyen, de minél gyorsabban".
A volt kormányfő erre úgy reagált: nem számít párt- vagy frakciószakadásra. Véleménye szerint javaslatuk az MSZP-nek, nem a frakciónak szól, ezért a kongresszusnak kell döntenie róla, a frakcióülés okafogyott, arra nem megy el. Hozzátette, hogy a Demokratikus Koalíció hét országgyűlési képviselője aláírt egy nyilatkozatot, amelyben felajánlják, hogy az őket jelölő szervezet tagjai döntsenek mandátumuk megerősítéséről vagy megvonásáról. Gyurcsány Ferenc szerint "felemelő, történelmi pillanat" lenne, ha a többi szocialista képviselő csatlakozna hozzájuk, de hangsúlyozta: a frakciónak, mint testületnek "nincs dolga" a javaslattal, csak a képviselőknek. Indoklásképp azt hozta fel, hogy az MSZP támogatottsága az elmúlt másfél évben nem emelkedett, ezért lehetőséget kell adni a párttagoknak, hogy "ha kívánják, átformálják a frakciót".
A jelenleg 58 fős MSZP-frakcióban mindössze két egyéni képviselő - Szanyi Tibor és Tóth József - ül, mindketten a fővárosi XIII. kerületben szereztek mandátumot. A többiek területi vagy az országos listáról jutottak képviselői helyhez.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040691

  Ki van jelen

  Oldalainkat 36 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME