Belföld

Belföldi hírek

Alulteljesítető volt a magyar piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,61 pontos, 0,22 százalékos emelkedéssel, 16.331,21 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
Vaszkó Szabolcs, az Erste üzletkötője az MTI-nek elmondta: kissé borúsan indult a kereskedés kedden, egyrészt mivel kiderült, még nincs döntés a Görögországnak folyósítandó újabb hitelrészletről, másrészt, mert Olaszországot váratlanul leminősítette a Standard & Poor's.
Később azonban gyorsan konszolidálódott a piac, nem volt erős eladói nyomás, a BUX is pozitív tartományba került, de az emelkedésben nem tudott lépést tartani az európai indexekkel, az OTP árfolyama negatív tartományban maradt - mondta az üzletkötő.
Az enyhe délutáni emelkedést egyes, vártnál jobb európai makroadatok mellett az is táplálta, hogy a forint erősödött, illetve, hogy a Magyar Nemzeti Bank bejelentette, kész a devizahitelek végtörlesztéséhez szükséges devizát a magyar bankok igénye szerint rendelkezésükre bocsátani - mondta Vaszkó Szabolcs.
Králik István, a KBC Securities üzletkötője szerint az OTP árát nyomás alatt tartották a rögzített árfolyamú végtörlesztésről szóló hétfői parlamenti döntéssel kapcsolatos bizonytalanságok. Hozzáfűzte: a keddi 10 milliárd forint körüli forgalom alacsonynak számít a BÉT-en, a befektetők valószínűleg kivárnak a Fed kétnapos ülésének bejelentéseiig, illetve addig, míg döntés nem születik arról, hogy Görögország megkaphatja az esedékes hitelrészletet.  
Kedden a Mol 55 forinttal, 0,38 százalékkal 14.550 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP részvények ára 10 forinttal, 0,28 százalékkal 3.605 forintra csökkent, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,05 százalékkal 481 forintra nőtt, forgalma 576,7 millió forint volt.
A Richter papírok árfolyama 105 forinttal, 0,33 százalékkal 32.205 forintra emelkedett, a részvények forgalma 563,9 millió forintot ért el.
A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 32,9 millió forintos forgalom mellett 310 forinttal, 2,04 százalékkal 14.910 forintra esett.
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.380,49 ponton zárt kedden, ez 2,01 pontos, 0,15 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.
A BÉT áruszekciójában a takarmánykukorica és a napraforgó ára a legtöbb határidőre mérséklődött.
A takarmánykukorica elszámoló ára novemberre 420 forinttal, 51.600 forintra, decemberre 300 forinttal, 52.000 forintra, márciusra 200 forinttal 54.000 forintra csökkent, míg májusra 1.000 forinttal, 55.000 forintra nőtt.
A napraforgó októberi ára 1.050 forinttal, 104.950 forintra, a decemberi 1.000 forinttal, 108.000 forintra süllyedt.
A malmi búza decemberre továbbra is 50.800 forint, a takarmánybúza pedig 47.500 forint.
Nem változott a repce ára sem, novemberre 118.700 forintba kerül.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041352

  Ki van jelen

  Oldalainkat 68 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME